Art Vanlier (schot)
90'

4e klasse D

22 september 2019 14:30

Voor de openingswedstrijd van de competitie staat voor het standaard team van Koningslust een lastige tegenstander op het programma: Horn 1. Het vorige seizoen bleek dit team een onneembare horde. De wedstrijd begon dan ook met een serie wapenfeiten van Horn: een schot van 20 meter kon door Mick Berkers worden gekeerd en in de minuten daarna mocht Horn maar liefst 3 corners nemen. Daarna laat Koningslust van zich horen. Jurjen Verbong probeert het met een schot en ziet zijn bal over gaan. Daarna is het Wesley Goeden die de vrijstaande Roel Ghielen probeert te bereiken. Zijn pass is net te scherp. Horn doet wat terug en ziet een kopbal op de Koningsluster lat landen. Even later is het Bram Rongen die namens Koningslust net naast schiet en even later nog een poging waagt die helaas wat te zacht was. Ondanks het golvende spelbeeld wordt de rust met 0-0 bereikt.

In tweede helft begint Horn weer sterk en is het Mick Berkers die zijn doel schoon weet te houden. Tussen de schoten van Horn door lanceert Roel Ghielen nog een schot dat hij over ziet gaan. We tekenen de 25de minuut van de tweede helft als Horn het weer probeert met een schot van net buiten de 16 meter. Op dit schot heeft Koningslust geen antwoord: 0-1. 2 minuten later komt Horn over links opzetten en wordt de lange hoek gevonden en is de 0-2 al een feit. Met nog maar een kwartier op de klok lijkt het tij niet meer te keren. Er wordt vers bloed in het veld gebracht: Vinnie Peeters vervangt Roy Bos en Art Vanlier komt in het veld voor Tommy Janssen. Net 3 minuten in het veld geeft Vinnie Peeters een steekpass op Wesley Goeden die vakkundig afrondt en tekent voor de 1-2. Horn wil gelijk orde op zaken stellen, maar Mick Berkers keert hun doelpoging. 5 minuten voor tijd ziet Bram Kessels, Wesley Goeden diepgaan: Wesley verwerkt de pass van Bram tot de gelijkmaker en het is 2-2. Het slotakkoord wordt ingezet door diezelfde Wesley Goeden. In de laatste minuut geeft hij een diepe pass op de ingevallen, Art Vanlier, deze verschalkt de goalie van Horn door een schot door zijn benen: de 3-2 is een feit. Met die stand op het scorebord fluit de scheidsrechter af en is Koningslust goed begonnen aan de competitie