Heuvel, M.M. van den

Wedstrijdverslag FCV-Koningslust 28 november 2010.

zie ook het krantenartikel

Koningslust op de valreep naast FCV!

In de laatste minuut van de, door scheidsrechter van den Heuvel uit Liessel, toegekende blessuretijd, heeft, heeft Rik Wijnands de winnende treffer op de schoen. Tot verbijstering van de meegereisde Gona supporters en de tot grote opluchting van de groenwitten uit het Ven laat het schot enkel het zijnet trillen. Voor de verhoudingen in het veld zou GONA dan ook te veel gekregen hebben. Tot de 85e minuut zullen slechts enkelen van de meegereisde geelzwarte sjaals in een overwinning geloofd hebben. FCV leidt dan met 2-0 en GONA maakt zich dan op voor een “met lege handen” terugreis. Na de wissels in de tweede helft, Bram Kessels voor Tim Janssen, Roel Wijnands voor Rob Lemmen en Richard Bos voor Roel Verberkt, begint GONA te voetballen en ziet de voetbalvriend een getergd GONA . FCV wankelt en ziet de drie punten, na de benutte strafschop van Peter Janssen, in de 87e minuut, verdampen. Dat FCV de mogelijkheid heeft gehad om in de 75e minuut de deur op slot te doen vergeten we dan maar even. GONA start de wedstrijd richting doelman Martin Ververgaert. Koen Ottenheijm ziet Bram Rongen zijn voorzet niet raken. Nick Rongen ziet het schot van Rob Lemmen, op zijn voorzet, in handen van de FCV-doelman belanden. GONA geeft daarna het stokje over aan FCV dat de tweede aanval ziet eindigen achter Dennis Janssen. Stan Theelen tekent voor de 1-0. GONA is “het” dan kwijt en zoekt “het” dan in de een of andere hoek, om maar eens in Sinterklaastermen te spreken. FCV maakt gebruik van het “klutskwijtgevoel” van GONA en lanceert een bal die buiten bereik van doelman Dennis Janssen door Anton Eggers op de doellijn wordt gered. Wat het spelgehalte aangaat doen beide teams weinig voor elkaar onder. Van twee kanten is het niet best. Op een half uur wordt Rik Wijnands het scoren belet en zet FCV een tegenaanval in die op niets uitloopt. Dan een kans op de gelijkmaker. Koen Ottenheijm zet Nick Rongen aan het sprinten die zijn voorzet/schot net niet geraakt ziet worden door broer Bram. De theestand is 1-0 en daar mag Ut Ven natuurlijk blij mee zijn. GONA start in de 46e minuut met “de wil om”. Koen Ottenheijm vuurt in de handen van Martin Ververgaert. Dan wordt het 2-0. Stan Theelen scoort zijn tweede van deze middag en is dan, tot de 85e minuut, de “voorbarige”wedstrijdwinnaar. Van twee kanten is het niet om warm van te worden. De tanden klapperen en de pen trilt op het papier. Na de vette mogelijkheid van FCV op de 3-0 is het doelman Ververgaert die goed oplet bij een scherpe tegenstoot van GONA. Andermaal wankelt GONA en houdt Dennis Janssen de 2-0 vast. Zeven minuten na, een afgekeurd doelpunt, buitenspel, schiet na fikse GONA-druk, Peter Janssen de 2-1 binnen. Chris Lemmen mag dan even later  gelijkmaken maar wil die eer wegleggen voor Peter Janssen. Nick Rongen heeft daarvoor, met hands van de FCV-verdediging , ”zijn gelijkmaker” op de stip zien belanden. De feiten daarna zijn al beschreven. Volgende week, als vorst “Vorst” het veld ongemoeid laat, de thuiswedstrijd in de terugronde tegen RKDEV uit Arcen. De “Sjaals” willen dan in plaats van 10 minuten 90 minuten getergd voetbal zien. Op die manier willen we dan wel warm worden. Tot “pakjesmiddag” op de Lust. Ook Sinterklaas en Zwarte Piet zijn uitgenodigd.