...
71'

Groep 1 28

1 september 2019 14:30

Sparta begint als favoriet aan deze wedstrijd en geeft gelijk gas. De eerste helft kenmerkt zich vooral door aanvallen van Sparta. Na een aantal gemiste schoten en een redding van Rik Bos op de lijn, is het Sparta dat de score opent met een kopbal. De aanvallende aspiraties van Koningslust strandden vaak in een vroeg stadium. Sparta blijft doelrijpe kansen creëren en scoort uit een schot de 2-0. Een schot van Rob Lemmen wordt daarna tot corner verwerkt, waardoor er thee kan worden gedronken met de 2-0 op het scorebord.
In de tweede helft pakt Koningslust meer het initiatief en wordt een fout in de verdediging van Sparta door Roel Ghielen op aangeven van Bram Rongen afgestraft: de 2-1 is een feit. Even later moet Sparta aan de noodrem trekken als Roel Ghielen doorbreekt. De getrokken kaart blijkt geel hoewel door velen een andere kleur wordt verwacht. Uiteindelijk blijft de teller op 2-1 staan, hoewel Koningslust op basis van de tweede helft aanspraak zou hebben gemaakt op een gelijk spel.