17 oktober 2010 14:30

van Rossum

Verslag Melderslo – Koningslust 17 oktober 2010.

Geflatteerde nederlaag Koningslust!

GONA heeft vanmiddag op Sportpark de Merel  in en tegen roodwit Melderslo een fikse  nederlaag geleden. De 4-1 geeft echter niet de verhouding van het treffen tussen beide standaardteams weer. Aan de andere kant is het zo dat als de tegenstander drie keer meer het net weet te vinden ook GONA weet dat dan de nederlaag niet onverdiend is. Melderslo is doeltreffender geweest op deze koude herfstzondagmiddag. GONA zet daar veel inzet en werklust tegenover zonder dat dit leidt tot  scorebord veranderde gevolgen. Na het beginsignaal van invalscheidsrechter van Rossum uit Megen zij n in het eerste kwartier de doelpogingen voor GONA. Het schot van Koen Ottenheijm gaat langs. Rik Wijnands en Peter Janssen schieten recht in de handen van Melderslo-eindstation Gijs Hermans. Bram Rongen kan geen richting geven aan een voorzet van Rob Lemmen. Dan volgt in de 15e minuut een Melderslo-aanval over links. Bart Verheijen laat de verdediging van Geelzwart zijn hakken zien en ziet zijn schot, via een andermans been, in het GONA-doel achter Dennis Janssen verdwijnen. De voorsprong voor koploper Melderslo is er. GONA zoekt het voorwaarts en dringt Melderslo terug in het eigen strafschopgebied. Onoverzichtelijk verdwijnt dan de bal, als eigen doelpunt tellend, achter doelman Gijs Hermans in het Melderslo-doel. Scheidsrechter van Rossum heeft een onregelmatigheid gezien en keurt dit eigen doelpunt af. GONA stroopt de mouwen op en Melderslo doet dat ook. Het tempo is hoog en de duels zijn pittig. De fluit van scheidsrechter van Rossum is vaak te horen. In de 27e minuut mikt Rik Wijnands een hoekschop op de schoen van Bram Rongen. Bram schampt de bal binnen voor de 1-1. Daar is op dat moment niets mis mee. De wedstrijd gaat op en neer. Zes minuten na de gelijkmaker een aanval van Melderslo over rechts die eindigt op het hoofd van Jeroen Kalle die de 2-1 achter Dennis Janssen kopt. De wedstrijd wordt na de thee in hetzelfde hoge tempo vervolgt. GONA zoekt naar de gelijkmaker en dat geeft Melderslo de mogelijkheid tegen te stoten. Pittige duels om de bal worden aangegaan. In de 70 minuut zet Melderslo de wedstrijdchampagne al koud na de 3-1 van Jeroen Kalle. GONA verdedigt met risico en dat geeft Melderslo weer mogelijkheden. GONA is  meer op de helft van Melderslo te vinden dan andersom. De bal wisselt regelmatig van eigenaar. Zodoende krijgt de neutrale toeschouwer ook geen pijn in de nek. Chris Lemmen verruilt  zijn veldplaats met de bankplaats van Mats Janssen. Melderslo kan door vroeg ingrijpen vaak de angel uit het voetbalspel van GONA halen. Melderslo “steekt” zelfs als in de 90e minuut Bart Verheijen met  de 4-1 de wedstrijdchampagne ontkurkt. De drie punten zijn er voor koploper Melderslo en GONA kan het getoonde spel thuis tegen Meterik gaan voortzetten. Wel er vanuit gaande dat dat thuis tot scorebordveranderingen leidt.