10 oktober 2010 14:30

Smits, T.W.M.

Verslag Koningslust – TSC, 10 oktober 2010.

Geen zonnige punten voor Koningslust.

De tiende dag van de tiende maand in het tiende jaar van de 21e eeuw levert voor GONA geen cijfer 10 op vanmiddag. TSC maakt de drang naar het kampioenschap in de klasse E waar en verlaat GONA met drie punten in de tas met de wedstrijdshirts. Langs de lijn zijn de toeschouwers lovend. Lovend over alles wat met het weer te maken heeft. Ook lovend over de schoonheid van  een aantal doelpunten.  Scheidsrechter Smits uit Liessel wordt deze wedstrijd geassisteerd door Kai van Megen, pupil van deze week. De eerste mogelijkheid is voor GONA. Koen Ottenheijm laat doelman Patrick Faassen redden ten koste van een corner. Een aanval daaropvolgend van TSC mist scherpte. GONA zoekt het op de helft van TSC. Koen Ottenheijm ziet zijn tweede schot langs gaan. Halverwege de eerste helft zet TSC over links een aanval op. De voorzet bereikt Rafik Arssi die mooi de 0-1 in de boeken schrijft. Een perfect uitgevoerde aanval. Amper 2 minuten later mag Peter Janssen de bal klaar leggen voor een te nemen vrije schop. Peter ziet de bal wonderschoon rechtsboven Patrick Faassen in het doel verdwijnen. De neutrale toeschouwer is amper bekomen van de glans van de twee doelpunten  als een bal over 30 meter Rafik Arssi bereikt. De oh’s en oh’s zijn niet van de lucht als hij de bal over doelman Dennis Janssen tegen de binnenkant van het zijnet laat verdwijnen. TSC leidt weer, 1- 2. ’n Minuut later heeft T SC dan de genadeklap op de schoen liggen. Doelman Dennis Janssen dwingt Calvin Timp zo ver naar de zijkant zodat deze de buitenkant van het zijnet vindt. Tijdens de thee is er crisisberaad in het zenuwcentrum van GONA. De tweede helft is 2 minuten oud als alle nieuwe tactische en technische tips om zeep geholpen worden . De verdediging van GONA incasseert een elfmeter die door Ted Rutjens omgedoopt wordt tot de 1 tegen 3. GONA heeft de eerste acht tellen te pakken. Peter Janssen zorgt voor een klein herstel door de 2-3 binnen  te schieten. Dit buitenkansje krijgt hij doordat de vrije schop van Rik Wijnands door keeper Faassen gekeerd wordt.  Aan GONA- zijde ziet de neutrale veel strijd en inzet. Van TSC kan hetzelfde gezegd worden. In de 56e minuut heeft Nick Rongen een vette kans op de gelijkmaker, Wederom is doelman Patrick Faassen de sta-in-de-weg. Roel Wijnands verlaat dan het veld voor Bram Kessels. Als Marcel Grijseels de 2-4 tegen het geblokte net aanschiet heeft GONA deze middag voergoed het nakijken. Joel Daniels verlaat het speelveld voor Mats Janssen. GONA gelooft er toch nog in. Als wederom Patrick Faassen geweldig redt op een schot van Bram Rongen is er weer even een sprankje geloof in het voetbalkunnen van GONA. Dat geloof is niet meer te vinden na een geweldige redding van doelman Faassen op een vrije schop van Rik Wijnands. Dat geloof verdampt geheel in het warme zonnetje als Waddy Arssi met een schitterende vrije schop over doelman Dennis Janssen met de 2-5 de eindstand bepaalt. TSC is de betere ploeg van deze 10-10-10. In het voorjaar gaan we “met ze alle” naar Tegelen. Voor het zo ver is zijn we zondag te gast in Melderslo. Daar hebben ze al enkele vijfdeklassers aan de zegekar gebonden. Voor GONA zaak om deze week de eigen zegekar op te poetsen. We zijn er weer bij!