91'
Assist: Rik Bos

4e klasse D

24 februari 2019 14:30

Op zondag 24 februari mochten de heren van Koningslust  1 de blamage van de week ervoor proberen goed te maken.  Dat moest gebeuren tegen Belfeldia waarvan de vorige keer nog gewonnen werd. Een wedstrijd die er in de strijd tegen degradatie ook zeker toe doet. Al in de derde minuut laat Koningslust zijn aanvallende aspiraties zien als Bram Rongen een prachtige steekbal op Nick Gommans geeft. Deze schuift de bal diagonaal binnen en tekent op die manier voor  de 1-0. De gehele eerste helft golft het spel op en neer. Koningslust heeft twee grote kansen op de 2-0. Roel Ghielen treft in de 20ste minuut de lat. In de 29ste minuut snelt Roel naar de achterlijn, waarna hij de bal terugtrekt op Bram Rongen. Helaas mist Bram deze opgelegde kans. In de 35ste minuut krijgt Belfeld zijn eerste grote kans. Mick Berkers weet het gevaarlijke schot te keren.

In de tweede helft trekt Belfeld het initiatief naar zich toe. Bram Rongen loopt in de 51ste minuut tegen een gele kaart aan en een minuut later komt Belfeld middels een schot van de 16-meterlijn, langszij. De 1-1 blijft tot de 75ste minuut op het scorebord staan, als Belfeld voor de tweede keer scoort: een kopbal op de lat wordt in de rebound binnengekopt. Van de 1-2 maakt Belfeld in de 80ste bijna 1-3. Het is Mick Berkers die Koningslust in een 1 op 1 situatie op de been houdt middels een knappe redding. Uiteindelijk is het Leroy Janssen die in de  90ste minuut de stand toch nog gelijk weet te trekken: hij schiet via de vingertoppen van de keeper de 2-2 tegen de touwen.