Assist: Bram Rongen
63'

4e klasse D

20 april 2019 18:00

De afgelopen wedstrijden leek Koningslust aan een positieve reeks te zijn begonnen. Er werd twee keer gewonnen en de kloof met de middenmoot was bijna gedicht. DES Swalmen 1 is zo’n team uit de middenmoot. Een perfecte tegenstander dus om een plekje in die middenmoot te veroveren.

In de 5de minuut incasseert Koningslust een vroege tegentreffer. Dit gebeurde in de wedstrijd tegen Panningen ook en die werd uiteindelijk toch gewonnen. De gelijkmaker had in de 8ste minuut al kunnen worden aangetekend. Peter Janssen wist de geboden kans echter niet te benutten. In de 16de minuut incasseert Roy Bos een gele kaart. Kort daarna, in de 19de minuut, lanceert Roel Ghielen een schot dat niet tussen de palen verdwijnt. Nick Gommans weet de voorzet die daarop volgt niet in te koppen. In de 26ste krijgt Nick een volgende kans die weer niet de gelijkmaker betekent. Twee minuten later schiet Bram Rongen over. Als je zelf de kansen niet benut, volgt meestal een tegentreffer: Swalmen tekent in de 34ste minuut voor de 2-0. Koningslust geeft echter niet op en Jurjen Verbong is de volgende die een grote kans niet weet te verzilveren. Swalmen doet nog een duit in het zakje door voor de rust nog de 3-0 te scoren. Koningslust leidt dan in kansen maar kijkt tegen een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand aan.

In de tweede helft schiet Swalmen uit de startblokken en probeert het kunstje van snel scoren uit de eerste helft te herhalen. Mick Berkers weet dit plan echter te neutraliseren en redt fraai. In de 54ste minuut is het dan eindelijk zover: op aangeven van Bram Rongen, scoort Roel Ghielen de verdiende eerste goal voor Koninglust. 9 minuten later laat Swalmen echter weer zien hoe je efficiënt met kansen omgaat. De 4-1 staat op de borden. 2 minuten later staat Jurjen Verbong 1 tegen 1 met de Swalmen goalie, maar hij weet deze kans niet te benutten. In de 88ste minuut kent de scheidsrechter Koningslust nog een penalty toe. Deze wordt gemist door Bram Rongen. In de 90ste minuut scoort Ivo Schers een loepzuiver doelpunt. Dit doelpunt wordt echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In kansen eindigt deze wedstrijd in 5-9, in doelpunten is het echter 4-1.