83'
Jurjen Verbong (penalty)

4e klasse D

21 oktober 2018 14:30

De wedstrijd is nog geen minuut oud als Koen een diepe bal op Ivo Schers geeft. Deze wordt tijdens zijn sprint onreglementair ten val gebracht. De bal gaat op de stip, maar de penalty wordt gemist door Bram Rongen. Een schot van Belfeld op het Koningsluster doel volgt; keeper Roel Hunnekens weet het schot te keren. Een diepe bal van diezelfde Roel Hunnekens wordt even later door Belfeld in eigen doel gegleden: de 0-1 is een feit. Roel Ghielen lost een schot op het Belfeldse doel, maar de keeper brengt redding ten koste van een corner. Het is Leroy Janssen die de stand naar 0-2 weet te schieten. Daarna zijn er over en weer kansen en verzuimt Koningslust om de stand op 0-3 te brengen. Uiteindelijk is het Belfeld dat na balverlies van Koningslust voor de 1-2 tekent.

In de tweede helft trekt Belfeld de stand zelfs gelijk:  uit een kopbal wordt de 2-2 gescoord. Er volgt dan nog een schot op het Koningsluster doel, maar keeper Roel Hunnekens pareert met een goede redding. Ook een kopbal en een schot op doel weet de Koningsluster goalie te keren. Dan zorgt Jurjen Verbong voor de  2-3: Koningslust leidt weer. Een schot van Belfeld wordt tot corner verwerkt alvorens Lars van Rengs aanlegt voor een vrije trap die de keeper van Belfeld noopt tot een goede redding. Schoten van Ivo Schers en Bram Rongen hadden een beter lot verdiend maar vonden de Belfeldse keeper op hun weg. Dan wordt Jurjen Verbong neergehaald. Uit de penalty die volgt, brengt Jurjen Koningslust op 2-4. Het slotoffensief van Belfeld leidt nog tot enkele kansen maar de teller van dit duel blijft staan op 2-4. Deze winstpartij zorgt ervoor dat Koningslust aansluiting vindt bij de middenmoot en Belfeldia verder achterop raakt.