10'
83'

4e klasse D

18 november 2018 14:30

Koningslust ontving de gasten uit Beringe voor de derby in de vierde klasse D. Beide ploegen kenden een matige start van de competitie waarin Koningslust nog maar zes en BEVO negen punten bij elkaar sprokkelden in de voorgaande wedstrijden.

In de eerste minuten was het over en weer aftasten voordat BEVO in de 8e minuut een serieuze waarschuwing afgaf. Op ruim 20  meter van het doel kreeg Jeffrey Spee de bal voor de voeten, maar zijn boogbal miste nog precisie en ging een paar meter over. Twee minuten later was het wel raak. Nu verschalkte hij met zijn schot Koningslustkeeper Mick Berkers: 0-1.

In de zestiende minuut een eerste serieuze doelpoging van Koningslust. Een mooie vrije trap van Joey Strijbos werd door BEVO- keeper Nick Steeghs ternauwernood over getikt. Twee minuten later was de goalie opnieuw een sta- in- de- weg bij een vrije trap van de thuisploeg. Nu wist hij een vrije trap van Jeffrey Daniëls tot corner te verwerken.

Met die twee vrije trappen leek Koningslust zijn kruit verschoten te hebben in de eerste helft. BEVO bouwde een overwicht op en creëerde een paar kleine kansjes, waaronder een geblokt schot op de lat. Koningslust stelde daar alleen nog een counter tegenover waarbij Roel Ghielen alleen voor de keeper kwam. Zijn schot werd door de keeper goed gekeerd.

Ook na de rust waren het de rood- witte gasten uit Beringe die het beste van het spel hadden tegen een machteloos Koningslust. Een optisch overwicht leidde tot een paar kleine kansen, maar echt gevaarlijk werden ook de gasten niet echt. Koningslust zette daar sporadisch een counter tegenover, maar wist niet echt een vuist te maken.

In de 85e minuut wist BEVO dan toch het overwicht om te zetten in een tweede doelpunt. Kevin Vossen kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied. Hij passeerde vervolgens de Koningsluster verdediging en zijn schot was Mick Berkers te machtig: 0-2. Daarmee tekende hij meteen voor de eindstand en werd de overwinning van de gasten bezegeld