...
75'

6e klasse 4

7 april 2019 12:00

Vandaag gingen we op bezoek bij Sporting Peel en Maas 3. Na de nederlaag van vorige week en vanwege de strijd om het kampioenschap waren we erop gebrand om hier vandaag revanche te nemen. Het weertje was lekker en vanaf de aftrap zette we de druk er gelijk op.

We waren fel en gingen de duels aan. Na 4 minuten kwam er dan ook de eerste kans. Vanuit het middenveld ontstaat er een steekpass op Lisa. Zij zet de bal strak voor op Pien. Helaas houdt de keeper de inzet van Pien tegen. Wel hebben we op deze manier gelijk even laten zien dat we gevaarlijk kunnen zijn, maar dat kon Sporting Peel en Maas ook. Ondanks het goede verdedigen van Lucy, Eva, Phebe en Kristy ontstaat er na 15 minuten dan toch een kans voor Sporting Peel en Maas. De bal werd netjes in de hoek geplaatst en helaas kon Sanne, die Brenda vandaag in de eerste helft vervangt, de bal niet hebben en volgt er dus de 1-0. We geven niet op en er ontstaan kansen door combinaties zowel aan de linker kant als aan de rechter kant. Er vallen nog geen goals.

Door veel gepingel ontstaat er uiteindelijk in de 35e minuut toch weer een kans voor Sporting Peel en Maas en ook deze kans wordt benut. 2-0. Helaas. Maar het antwoord op deze goal wordt snel gegeven. In de 37e minuut geeft Kristy een mooie pass op Lisa. Lisa kapt uit en schiet vervolgens door de benen van de keeper binnen. Eindelijk, de welverdiende 2-1! Deze goal gaf ons hoop en we gingen dan ook gelijk door met aanvallen. Lisa zet ditmaal voor op Jans en Jans raakt de bal hard. Helaas gaat deze net over, maar de gelijkmaker was in zicht. We gingen dan ook met een goed gevoel de rust in.

Na de rust begonnen we weer vol goede moed. De verdediging kreeg het af en toe zwaar maar onze toppers hadden het helemaal onder controle. Er waren kansjes aan beide kansen maar de doelpunten bleven uit. Rond de 75e minuut valt de 3-1 en dit wordt de eindstand. We waren in deze wedstrijd zeker niet de onderliggende ploeg en we hadden naar onze mening meer verdiend. Ondanks het verlies voelt het door het sterke teamspel alsof we deze wedstrijd gewonnen hebben. We kijken dan ook uit naar volgende week. Dan staat er weer een belangrijke wedstrijd op de planning thuis tegen de dames van Meijel.