Assist: Lisa Bos

6e klasse 4

22 april 2019 13:00

C. (Chris) de Haan

Om precies 13:00 uur namen wij in de volle zon de aftrap in Venlo tegen FCV Venlo dames 2. Brenda had zich voor de gelegenheid een fel oranje shirt aangedaan, dat mooi paste bij haar keepershandschoenen. Het kan bijna niet meer anders dan dat ze alle ballen eruit gaat houden vandaag. Vanaf het begin ontstaan er gelijk wat kansjes voor ons. De kansen worden helaas niet afgemaakt. Vervolgens een schot van Venlo dat net naast onze goal gaat. De dames van Venlo zijn fel in de duels, iets te fel wat ons betreft, maar de scheids laat vaak door voetballen. Zo wordt Vera flink omgeduwd en ontstaat er dan toch een vrije trap. Een diepe bal van Lynn op Lisa. Lisa schiet net over. In de 23e minuut ontstaat er grote kans voor ons. Bal wordt voorgezet op Pien. Pien schiet helaas net tegen de paal. De kansen zijn er, maar tot nu toe lukt het ons nog niet om te scoren. De dames van Venlo komen ook af en toe aan het voetballen. Alleen komen ze niet door de verdediging heen. Na een tijdje weer een smerige overtreding van Venlo, dit maal op Lisa. Vrije trap van Lynn daarna, helaas zonder resultaat. Na een perfecte pass vanuit achterin van Noa op Sem B. ontstaat in de 27e minuut een grote kans voor Sem. Sem rent de verdediging voorbij, maar red het niet om de bal nog binnen te schieten. Aan vrije trappen geen gebrek, want in de 30e minuut wordt Floor weer onderuit geschoffeld. Lynn schiet op goal. Helaas heeft de keeper de bal. We blijven in de aanval en dan, in de 33e minuut, passt Phebe naar Jill en Jill geeft weer een mooie bal op Kristy. Kristy loopt door en Kristy maakt de aanval kalm af. Daar is 'ie dan eindelijk, de 0-1! Venlo komt daarna weer aan het voetballen en Phebe trekt noodzakelijk aan de handrem. Deze actie levert haar helaas wel een gele kaart (en dus ook 3 bonnen) op. Onze rots in de branding moet 10 minuten naar de kant. We komen met 10 en staan dus iets meer verdedigend opgesteld. Een paar minuten later werd de zoveelste overtreding gemaakt door Venlo en daar is dan eindelijk de welverdiende gele kaart. Het aantal spelers is weer gelijk. De laatste aanval van de eerste helft is een mooi schot van Pien dat 'vanuit de bank' een goal leek te zijn, maar niets bleek minder waar. Met dit mooie schot gaan we de rust in.           In de rust had onze reddende engel Manouk zelf ranja meegenomen, want thee ging er met dit hete weer niet in. Hier knapte we van op en vol goede moed begonnen we dan ook weer aan de tweede helft.
Na een kleine 5 minuten is het weer foute boel met de knie van Floor. Dit betekent dan helaas ook gelijk wisselen. In de 51e minuut valt via een vrije uit het niets trap de 1-1. Maar we gaven niet op. We wisten dat er minimaal gewonnen moest worden hier tegen de dames van FCV. En daar is dan het antwoord op de 1-1. In de 62e minuut schiet Brenda de bal op Lisa. Lisa rent vanaf de middellijn alle spelers van Venlo voorbij en scoort, 1-2! We blijven voetballen en de kansen komen. Daarna voor de verandering weer eens een vrije trap (70e minuut). En ditmaal is het raak! Lynn schiet prachtig over de keeper, via de lat, binnen. De dik en dubbel verdiende 1-3. En daar blijft de stand niet bij. In de 76e minuut een ingooi van Vera naar Lisa, Lisa rent naar de achterlijn en speelt de verdediging voorbij. Zo kan ze de bal mooi voorzetten op Jans. Jans schiet (met links!) de bal over de keeper binnen! Een mooie aanval leidt tot de 1-4. Dit blijft de eindstand.        Vandaag hebben we als team gestreden voor de winst. Met name in de tweede helft kwamen we door goed voetbal vaak voor het doel terecht. Ondanks de hitte en de felle tegenstanders een terechte overwinning. Op naar zondag, dan spelen we thuis (om 10:30 uur) tegen de dames van Bruheze.