83'
Assist: Lisa Bos

6e klasse 4

5 mei 2019 12:00

Vandaag speelden wij uit tegen de dames van ST SV Someren/ NWC. Om precies te zijn 12:03 uur namen wij de aftrap in Asten (dus niet in Someren Bart). Gelijk ontstaat er al een kans voor Jill. Zij schiet op goal, maar net met wat te weinig power. Vervolgens passt Jill op Lisa. Zij schiet helaas via een tegenstander langs de goal. We nemen de corner op de manier die we op de training van Joey hebben geleerd. Het schot van Kristy wordt helaas nog net door de keepster gestopt. Ondertussen spelen we goed voetbal. Zoals van te voren afgesproken veel passjes over de grond. We speelden de tegenstanders vaak makkelijk voorbij door goede combinaties. Zo bouwden we een mooie aanval op door Eva die de bal op Jill speelde, Jill vervolgens naar Lisa en Lisa diep op Sem B. Zij schiet op goal alleen weer een mooie redding van de keepster van Asten. Dan in de 17e minuut speelt Pien de bal op Kristy. Kristy haalt hard uit en de keepster red weer, alleen ze laat de bal los en dan krijgt Lisa de bal voor het intikken. Daar is de 0-1! Daarna weer mooie combinaties van Kristy en Lisa. Eerst een pass van Kristy op Lisa, zij schiet helaas net naast, vervolgens een pass van Lisa op Kristy en zij schiet over. Kansen genoeg in ieder geval. Gedurende de eerste helft zijn de dames van Asten ook een paar keer bij onze goal gekomen, maar die ballen kwamen netjes bij Lynn in de voeten of bij Brenda in de handen. In de 33e minuut schiet Brenda uit en de bal komt ver genoeg naar voren bij Lisa terecht. Lisa maakt een paar mooie kapbewegingen en schiet in de linkerhoek de bal hard binnen. Welverdiend, de 0-2. In een van de laatste minuten van de eerste helft krijgt Pien nog een kans, maar zij sponsort liever de drankjes op de afsluiting van het seizoen, want ze schiet de bal ver over het vangnet heen. Met dit geluk bij een ongeluk gaan we de rust in.

In de rust waren we het met z'n alle erover eens dat er vandaag (dik) gewonnen moest worden. Met die instelling startte we dan ook de tweede helft. Gelijk op het begin een hele grote kans voor Lisa. Lisa probeert de keepster voorbij te spelen, maar de keepster weet de bal uit de voeten te pakken. We spelen aan het begin van de tweede helft minder goed dan in de eerste helft. We spelen minder zuiver en dus komen de passjes niet aan. Dat maakt dat de dames van Asten iets meer aan het voetballen komen. Zo ontstaat er een corner in de 57e minuut voor Asten. De corner wordt genomen en gelijk hard binnengeschoten. Helaas, de 1-2. De tegenstanders gingen er weer in geloven en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Wij hadden op dit doelpunt dan ook weer gelijk een antwoord. In de 62e minuut speelt Kristy de bal op Lisa. Ditmaal lukt het haar wel om de keepster voorbij te spelen. Zo maakt ze de 1-3 en is haar hattrick binnen. Dan is er later nog een grote kans voor Jans door een goede dieptepass van Lisa. Helaas red Jans het niet om de bal nog binnen te schieten. We proberen het nog een keer, dieptepass van Lisa, ditmaal op Floor. Floor schiet de bal binnen. De 1-4 valt in de 83e minuut. Dit blijft de eindstand. Verdiend gewonnen en we kijken uit naar volgende week. Dan spelen we thuis tegen de dames van Deurne.