72'
Lynn Janssen (vrije trap)

6e klasse 4

19 mei 2019 9:45

Op de vroege zondagmorgen moeten de dames van Koningslust tegen de een-na-laatste plaats, ZSV VR3. Het beloofd een leuke wedstrijd te worden met veel kans op doelpunten. Om 9.45u trappen we af, de dames van Koningslust zijn meteen goed wakker. In de 2e minuut van de wedstrijd doet zich de eerste kans al voor, een mooie bal van Lisa wordt gegeven op Jill, Jill speelt er een paar voorbij wil voorzetten, maar helaas komt de bal niet aan en wordt onderschept door de verdediging van ZSV. Al snel volgt daar dan al het eerste doelpunt in de 4e minuut. Sem Bos gaat er een paar voorbij, geeft de bal op Lisa zij draait open, komt vrij voor het doel en schiet beheerst binnen. 0-1! Meteen daarna in de 5e minuut, wordt er een penalty gegeven voor Koningslust door een handsbal van ZSV in het strafschopgebied, Phebe gaat de bal nemen en schiet koel binnen. 0-2!

Na een onoplettend momentje van de dames van Koningslust komt ZSV door onze verdediging heen, Brenda gooit zich er goed voor en lijkt de bal te hebben, maar helaas schiet ZSV alsnog de 1-2 binnen in de 10e minuut.

Er volgen mooie combinaties op het middenveld, de spits wordt vaak bereikt en hier volgen veel kansen uit. Zo ook in de 20e minuut, Phebe geeft een mooie pass op Lisa, Lisa haalt hard uit, maar helaas tikt de keeper de bal net over het doel. Corner voor Koningslust, Lisa neemt, combineert met Sem Bos, Lisa zet voor, Pien heeft hem voor het intikken, maar de keeper zit er weer goed bij.

In de 27e minuut komt er een vrije trap voor onze dames, de bal ligt op een afstand van ongeveer 25 meter. Lynn schiet, maar de bal beland hard op de lat. Deze komt terug en na wat proberen en klaar leggen is Floor degene die hem kei hard in het net legt. 1-3.

Vervolgens in de 32e minuut een prachtig afstandsschot van Phebe, onze mid-mid van de eerste helft, de bal vliegt richting de rechter bovenhoek, maar helaas op de paal/lat. De lat wordt vandaag veel geraakt, want in de 34e minuut krijgt Lisa de bal maakt zicht weer mooi vrij, schiet maar de lat is hetgeen wat weer in de weg staat.

Een prachtige combinatie tussen Jill en Lisa enkele minuten later, Jill wordt neergehaald net binnen het strafschopgebied. Er volgt weer een penalty, weer is het Phebe die vandaag, ditmaal in de andere hoek, haar tweede beheerst binnen schiet. 1-4!

Koningslust is op dreef, Phebe geeft een pass op Lisa, Lisa op Jill, Jill schiet. Aan de zijlijn riepen ze al ‘jammer Jill!’, maar door een blundertje van de keeper van ZSV rolt de bal door de benen het doel binnen. 1-5!

We gaan de rust in, een warme thee staat voor ons klaar met dit benauwde, toch wel warme weer. Vol vertrouwen gaan we de tweede helft in, fanatiek en gemotiveerd op naar de 10…

In de 56e minuut is daar de 1-6, Phebe geeft een prachtige diepte pass op Sem Bos , zij gaat op weg naar het doel en scoort! Hierna valt het spel een beetje dood, de passjes komen niet waar ze moeten komen en het lukt allemaal net niet. We werken hard, maar het wordt niet beloond. In de 72e minuut is daar dan eindelijk Lynn die een vrije trap van weer ongeveer 25 meter afstand, nu wel heel mooi in het doel! Hoppa, 1-7!

In de 85ste minuut volgt er een mooie steekpass van Floor, die nu het middenveld aanstuurt, op Jans. Jans maakt een mooie kapbeweging en schiet met links op het doel. Helaas gaat deze ernaast..

Een minuut later volgt er nog een bal van Pien, deze vliegt zo op het dak van het gebouw naast het veld, bij gebrek aan een reservebal besluit de scheidsrechter de wedstrijd maar af te fluiten.

Volgende week komt SJVV op bezoek in Koningslust, de strijd om de 2e plek zal daar plaatsvinden en moeten we gewoon 3 punten in Koningslust houden. Na deze wedstrijd zal het seizoen afgesloten worden met de BBQ en de boetes worden opgedronken, tot dan!