Scheidsrechter

Zanden, J.G. van der

Holthees – Koningslust 2-0

Op een zonovergoten dag vertrekt het standaard elftal min de spelers die een concertreis  naar Duitsland hadden. Onze vaste verslaggever Jan is met vrouw Hermie afgereisd naar Rome om daar de gemiste zon van de afgelopen zomer in te halen. De overgebleven supporters die mee naar Holthees waren gereisd, genoten daar van het zonnetje. Dit zijn de ingrediënten voor een middagje voetbal in Holthees.

Na het begin signaal van scheidsrechter van der Zanden uit Wanroy zal blijken dat het genieten van de zon deze middag het beste van de dag is. Met een voorzichtige start moet Dennis in de eerste minuut het doel schoon houden met een prachtige redding. Koningslust is gewaarschuwd. Vijf minuten later komt Nick vrij voor de goalie van Holthees, maar kan de koelheid niet bewaren en schiet naast. Het digitaal uurwerk op het scorebord geeft twaalf minuten aan als Nick een voorzet te scherp voorzet op Peter Janssen die de bal maar net mist om hem in te koppen. Het spel gaat op en neer als in de achttiende minuut Dennis voor de tweede maal het doel schoon houd met een mooie redding. Vier minuten later krijgt Rick vijfentwintig meter voor het doel van Holthees de bal vol op de schoen en pegelt de bal net naast. Drie minuten later word het doel  weer opnieuw belaagt maar dan aan de andere kant. Zover nog geen doelpunten. Ook de actie van Nick in de drieëndertigste minuut  komt met de bal tot in de zestien, maar het schot is te zwak om de doelman te passeren en in de rebound Lukt ook peter het niet om de bal in het netje te krijgen. Twee minuten later keert Dennis het leer met een katachtige sprong uit de kruising. Kort daarop is Roel Verberk de tegenstander te snel af. Met een sliding neemt hij het gevaar weg bij een snel genomen vrije trap. Kort voor de thee in de tweeënveertigste minuut krijgt Peter  Janssen de kans om de score op het scorebord te zetten door middel van een vrije trap vijfentwintig meter voor het doel, maar helaas ook deze (kans) mist het doel. In de vijfenveertigste minuut is er nog een vrije trap te nemen door Rick, maar ook deze mist het doel. Kort daarop nog een voorzet die voor de voeten van Peter Janssen valt, maar Peter verwacht de kans niet en laat de bal voorbij rollen. Dit is tevens het moment om thee te gaan drinken.

Na de thee en de tactische woorden die trainer Roeland ongetwijfeld zal hebben laten vallen komt er een ongewijzigd elftal het veld in. Met een wat rommelige start komen we in de 49e minuut aan waar met veel gerommel voor het doel van Dennis na drie maal de bal niet goed wegwerken dan toch de tegentreffer moet incasseren. Chiel Santegoed ziet in de wirwar de bal in het doel te krijgen. 0 – 1. Hierna word het allemaal wat onrustiger in GONA’s hoofdmacht . Bram Kessels word gewisseld en voor hem komt Jesper het veld in. In de vijfenvijftigste minuut loopt Joël tegen een gele kaart op. Kort daarop een vrije trap die genomen word door Rick die niets oplevert. In de zevenenzestigste minuut kondigt zich het gevaarlijkste moment voor de tegenstander aan, na een terugspeelbal beland de bal bijna in eigen doel. Twee minuten later krijgt Rick nogmaals de kans om een vrije trap te verzilveren, maar ook deze kans beland in de muur van de tegenstander. Hierna word Kris Lemmen vervangen door Stan en worden er enkele omzettingen gedaan in de opstelling om zo het laatste kwartier de druk nog eens op te voeren. In de rommelige eindfase nog een paar feiten. In de negenenzestigste minuut geel voor Roel Verberk voor praten tegen de scheids, en een minuut later een vrije trap voor Peter Janssen die twee meter langs gaat. Ook Holthees haalt nog geel binnen voor een overtreding op Jesper. Twee minuten later nog een tweede geel voor Holthees. In deze fase volgende de gele kaarten zich snel op, want het volgende geel is voor Stan die zijn tegenstander van achteren onderuit haalt. Wij schrijven de achtenzeventigste minuut als een goed uitgespeelde aanval van Holthees beloond word met een doelpunt van Rick Baltesse. Vier minuten later komt Holthees nog eenmaal opzetten maar de bal gaat hoog over. Het laatste wapenfeit is voor is voor Koningslust in de eenennegentigste minuut. Nick zet de bal voor het doel en met wat gerommel gaan de handen de lucht in, de bal zou de lijn gepasseerd zijn, maar de scheidsrechter had dit ander of niet gezien, dus het doelpunt ging niet door waarna het eindsignaal klonk. Helaas geen punten. Dit gaan we de volgende week recht zetten met weer een voltallig  elftal tegen TSC Tegelen- Steijl Combinatie waar we met z’n alle supporters weer achter onze jongens gaan staan.