19 september 2010 14:30

Kolenberg, J.P.M.

Verslag SV United – Koningslust, 19 september 2010.

Koningslust deelt de punten in Wanssum.

Wedstrijdnummer 13407 staat op het wedstrijdformulier van scheidsrechter Kolenberg uit Helmond. In deze wedstrijd treft GONA in SV United een volstrekt onbekende tegenstander. Met de indeling in de 5e klasse E ontmoet GONA menig team uit een omgeving waarin het in competitieverband slechts weinig vertoeft heeft. Zo ook vanmiddag. Roeland van Oudenhoven heeft al een vroege afmelding geïncasseerd van Richard Bos die samen met “zijn” Yvonne de trotse ouders van Indy zijn geworden. In Wanssum fluit scheidsrechter Kolenberg om 14.30 uur beide standaardelftallen uit de startblokken. Vanaf minuut één wil GONA de sprint inzetten om na twee maal drie kwartier drie punten te mogen toevoegen aan het wedstrijdentotaal. Dat pakt in de eerste minuut echter heel anders uit. Gijs Verheijen steelt de gedachte van GONA en schiet de 1-0 binnen. GONA gaat dan op zoek naar iets wat “ de kluts” heet. Na een scherpe aanval van United laat Koen Ottenheijm de paal trillen. De volgende aanval is van SV United dat Dennis Janssen op zijn weg vindt. Na een tweetal corners van SV United zien we de eerste aanvalscombinatie van GONA. Keeper Marco Rutten ligt in de weg van het schot van Nick Rongen. GONA gelooft er weer in. Op aangeven van Bram Rongen schiet Rob Lemmen het ronde leer recht in de handen van Keeper Marco Rutten. Bij de volgende aanval onderscheidt Keeper Marco Rutten zich tot twee maal toe. Nick Rongen ziet zijn inzet gekeerd en Peter Janssen vindt in het naschot de United sluitpost op zijn weg. Er is een half uur gespeeld als Meerlo-Wanssum het vizier op de paal heeft afgesteld. GONA is wederom gewaarschuwd. De “neutralist” verwacht de gelijkmaker van geelzwart. Blauwwit maalt daar niet om en in de 37e minuut schiet Joost Jenneskens de 2-0 achter doelman Dennis Janssen. Dennis voorkomt twee minuten later de KO door een scherpe inzet onschadelijk te maken. Honderdtwintig tellen voor de zoete thee steekt Chris Lemmen de bal binnen de zestien op Peter Janssen. Zijn treffer betekent de aansluiting voor GONA. Na de toespraken in de rust schieten de mannen van Roeland van Oudenhoven weer uit de startblokken. En weer werkt blauwwit United daar niet aan mee. Meteen in de 46e minuut een vette kans voor United. Daarna toont Dennis Janssen zijn kwaliteiten en blijft GONA er in geloven. Dat geloof komt 3 minuten later op het scorebord. Koen Ottenheijm zet de bal door op Nick Rongen. Zijn boogbal kan zelfs met uiterste inspanning niet gered worden en de 2-2 wordt bejubeld. Het spel wordt er dan niet fraaier op . Wederzijds nerveus balverlies  met een saus van twee kanten om de drie punten te bemachtigen. Roel Verberkt en Anton Eggers moeten verdedigend aan de bak. Roel Wijnands maakt plaats voor Bram Kessels. Rik Wijnands zet Rob Lemmen op scherp en ziet diens schot echter overgaan. Beide speelhelften worden benut. United kan voorlopig nog geen doeltreffend actie ontwikkelen. Rik Wijnands haalt in de 85e minuut uit en ziet zijn  schot uitgroeien tot een hoekschop. GONA zet nogmaals aan. United heeft diep in blessuretijd nog een uitgelezen mogelijkheid om de drie punten in eigen huis te houden. Dennis Janssen wil daar niet aan meewerken en hoort even later het eindsignaal van scheidsrechter Kolenberg . De GONA supporters Mat Hermans en Thei Verhaegh kunnen met deze puntendeling leven. Meerlo-Wanssum en Koningslust sluiten zich hierbij aan. Volgende week de derby tegen Egchel. Geelzwart tegen Oranje. We zien uit naar dit gemeentelijk treffen op De Lust.