Koningslust verslaat RKAVC voor de tweede keer en promoveert naar de vierde klasse.

...
57'

4e klasse/5e klasse 4e / 5e klasse

10 juni 2018 14:30

Ondanks de 1-3 overwinning een week eerder was op voorhand niet iedereen er gerust op. De fysieke kracht van RKAVC en de sterke luchtmacht van de Asenrayse tegenstander boezemden toch wel ontzag in.

De mannen van trainer Gé Ummenthun kwamen dan ook fel uit de startblokken. Er stond duidelijk iets op het spel. In de eerste minuten waren het de geel-zwarten die duidelijk het initiatief namen. Goed combinerend en de diepte zoekend waren zij de sterkere ploeg. In de twaalfde minuut werd het initiatief beloond met het eerste doelpunt. Een ongelukkige handsbal van een Asenrayse verdediger werd bestraft met een penalty. Bram Rongen schoot onberispelijk raak vanaf elf meter: 1-0.

In de fase die volgde was een gelijk opgaand spelbeeld te zien. In de 19e minuut leidde dat bijna tot de gelijkmaker. Nadat de Asenrayse gelegenheidsspits Joost Berden zich met een kleine overtreding vrij had gespeeld, miste hij echter de 100% kans door vrij voor de keeper de bal te missen. Koningslust kwam goed weg.

In de 35e minuut voor Koningslust de kans om de voorsprong uit te bouwen. Roel Ghielen miste echter alleen voor de keeper na een mooie steekbal van Bram Rongen.

Op slag van rust leken de gasten op 1-1 te komen. Een verre vrije trap kwam ongelukkig op het been van de afscheidnemende Rik Wijnands terecht en dreigde in het eigen doel te belanden. Met een uiterste krachtsinspanning wist keeper Roel Hunnekens de bal nog van de lijn te halen en daarmee de 1-0 ruststand veilig te stellen.

Na rust was de eerste kans voor de Midden-Limburgse gasten. In de 52e minuut belandde een snoeihard schot van Larry Heber op de paal. Uit de counter die volgde leek Koningslust dan toch de marge te verruimen. Helaas miste Roel Ghielen weer alleen voor keeper Dennis van den Hurck.

In de 57e minuut dan toch de 2-0. Bram Rongen zette aan voor een solo vanaf ongeveer 30 meter, slalomde door de vijandelijke verdediging, passeerde daarbij vier verdedigers en ook nog de keeper. Met nog ruim een half uur te spelen een geruststellende 2-0 voorsprong op het scorebord.

Kansen waren er daarna nog voor beide teams. Wesley Goeden miste voor de thuisploeg een mooie kans en schoot hoog over. Voor de gasten trof opnieuw Larry Heber het houtwerk. Nu teisterde zijn schot de lat.

In de slotfase drongen de gasten niet echt meer aan. Moegestreden legden zij zich neer bij de onvermijdelijk geworden nederlaag.

Om half vijf floot scheidsrechter Van Rossem voor de laatste keer en kon de feestvreugde losbarsten. Bloemen en felicitaties van bestuur en supporters op het veld en daarna bleef het nog lang onrustig op Sportpark De Lust.