90'

4e klasse/5e klasse 4e / 5e klasse

3 juni 2018 14:30

Koningslust begint vandaag aan de nacompetitie in een 2 luik met Rkavc.

Rkavc is in het begin wat feller dan Koningslust krijgen ook kleine kansjes maar de schoten gaan of nog over of worden tot corner verwerkt. Koningslust krijgt af en toe ook wat kansjes met schoten maar dit levert niets op. Dan is het opeens Rkavc dat een penalty krijgt omdat een speler over het uitgestoken been van een Koningsluster speler heen gaat, de speler van Rkavc schiet hem beheerst binnen en laat Roel kansloos 1-0. Hierna is het wel Koningslust dat gevaarlijker word en wat meer kansen krijgt. Niet lang na de openingstreffer krijgt Koningslust een penalty, Nick Rongen gaat diep en word in de 16 neergehaald dus de bal gaat op de stip. Het is Bram Rongen die hem goed binnen schiet en de stand gelijk trekt 1-1. Koningslust blijft ook na de gelijkmaker beter, het is Bram Rongen die een kans krijgt als hij de bal van Jurjen krijgt, gaat hij de keeper voorbij maar een verdediger kan hem de bal nog ontfutselen. Dan is het opeens een forse overtreding van een speler van Rkavc op Bram Rongen en de speler van Rkavc krijgt de rode kaart te zien, Rkavc dus verder met 10 man. Hierna is Rik Bos ook dicht bij een treffer zijn kopbal word van de lijn gekopt. Net voor rust is het weer Bram Rongen die ziet dat de keeper te ver uit zijn goal staat en stift hem er over heen, hierdoor gaat Koningslust met een voorsprong de rust in 1-2. Na rust is het nog steeds Koningslust dat gevaarlijk is. Het is een voorzet van Jurjen op Bram alleen zijn kopbal gaat net over. Rkavc probeerd het ook met wat schoten deze leveren alleen niets op. Het is Koningslust dat dan op 1-3 komt, als Bram de bal diep speelt op Roel Ghielen deze alleen door kan en de bal binnen schiet. Hierna krijgt Koningslust nog wat kansen voor de stand nog uit te breiden maar de eind pass is net te slordig waardoor de aanval de hele tijd strand. Rkavc word ook nog gevaarlijk eerst is het een kopbal die Roel eerst niet klem heeft maar nog net voor de lijn de bal kan keren, daarna is het een kopbal en de bal beland op de lat en gaat over. Koningslust scoort nog 1x maar deze treffer word afgekeurd wegens buiten spel. De eindstand blijft 1-3.