Assist: Roy Bos

Mannen, 2, 4e klasse 07

25 maart 2018 10:30

Reuver 3 – Koningslust 2

Vandaag de wedstrijd tegen Reuver 3 op het programma. Op papier een moeilijke wedstrijd. Reuver staat namelijk 2e op de ranglijst en thuis hebben we met ruime cijfers verloren en willen we ons hier revancheren. En net als elke wedstrijd zijn er weer trouwe supporters meegereisd. In dit geval 7.

Vandaag met een andere tactiek dan normaal begonnen we goed georganiseerd aan de wedstrijd. We lieten Reuver meer aan de bal en hoopten op een uitbraak. Dit pakte voor ons goed uit want in de 25e minuut was het raak voor de geelzwarten. Jeffrey krijgt de bal van Peter VD en kan zichtzelf vrijspelen. Hij probeert het vanaf randje 16 en de bal beland in de lange hoek. Na de wedstrijd zei Jeffrey de bal nog verkeerd te raken maar dit werd hem vergeven. Verder de 1e helft werden er niet echt grote kansen gecreëerd dus gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na rust wisten we dat Reuver nog meer op de aanval ging spelen om de stand gelijk te trekken. Reuver voetbalde de begin fase de hele tijd op onze helft en begon steeds meer druk te zetten. Dit werd in de 52e minuut ook beloond. Een voorzet vanaf rechts wat niet verwerkt werd kon ingekopt worden. 1-1. Na deze goal werd het druk zetten van Reuver raar genoeg wat minder zodat wij beter georganiseerd konden spelen. Reuver krijgt nog wel een 100% kans doordat een schot op goal 2 maal werd tegen gehouden door een medespeler en kwamen wij met de schrik vrij. In de 63e minuut kwam Lars het veld in en verving onze aanvoerder Roel die nog wat pijntjes had overgehouden van de vorige wedstrijd. Een paar momenten later kreeg Lars nog de uitgelezen mogelijkheid om de 1-2 te maken. Deze ging er helaas niet in, mede doordat de hoek ook niet al te makkelijk was. In de 81e minuut kwam Mats het veld in voor de moegestreden Bas Lormans. We bleven compact spelen en hoopte op nog 1 uitbraak. Er werden nog wat dingen geprobeerd maar de vermoeidheid kwam een rol spelen en dit resulteerde in een aantal  slechte eindpasses en slordigheden. Toch wisten we nog te scoren in de eindfase van de wedstrijd.  In de 86e minuut ontstond er een 1-2tje tussen Jeffrey en Roy. Jeffrey zag de keeper uit het doel komen en krulde de bal mooi om de keeper heen. 1-2. Daarna was het nog alleen maar verdedigen en alle ballen weg rossen. We hielden stand tot de 93e minuut en de scheids floot voor het eindsignaal. 1-2

Een wedstrijd waar veel energie in is gestoken, degelijk werd verdedigd en optimaal gebruik werd gemaakt van de kansen resulteerde in deze mooie uitslag. Volgend weekend is het pasen en hebben we geen wedstrijd op het programma staan.