88'

Mannen, 2, 4e klasse 07

22 oktober 2017 11:00

Koningslust 2 – IVO 3

Vandaag komt IVO 3 op bezoek in sportpark de lust. Na de zeperd van vorige week hadden we iets recht te zetten. Met hulp van een aantal spelers van gona 3 en de A begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. De beginfase van de wedstrijd was het IVO die iets meer domineerden en vooral op onze helft te vinden was. Dit resulteerde al snel in een vroege voorsprong voor de mannen uit Velden. De bal kwam in de kluts plotseling voor de voeten van de tegenstander en zetten de 0-1 op het scorebord. Daarna ging het een beetje heen en weer. Er werden kansen gecreëerd aan beide kanten maar dit leverde niets op. In de 30e minuut was het wel raak. Een aanval uit het boekje (van de leiders) kregen we voorgeschoteld. Bas Lormans speelt de bal naar Jurrian, Jurrian stuurde Jeffrey diep en op zijn beurt kon hij Roy bedienen. 1-1. Vlak daarna raakte Roy nog de paal en creëerden we nog wat kleine kansjes. Net als wij kreeg IVO ook een aantal kansen en hun wisten hier beter gebruik van de maken dan wij. In de 36e minuut kwamen zij door via de rechterkant, konden voorzetten en maakte de 1-2. Verder gebeurde er niet veel meer in de eerste helft en de minuten verstreken tot aan de rust.

Ruststand 1-2

De 2e helft begon zoals de 1e eindigde. Er gebeurde niet bijzonder veel tot aan de 50e minuut. Door miscommunicatie achterin kon de tegenstander 1 op 1 komen. Ze faalden niet en konden de score uitbreiden naar 1-3. Gelijk hierna kantelde de hele wedstrijd onze kant op. In de 58e minuut konden we Roy bereiken in de spits. Roy gaf een steekbal aan Koen die kon voorzetten. Jeffrey met het overstapje en Bas Lormans ronde fraai af. 1 minuut later was het weer raak voor de geelzwarten. Koen wist via de zijkant Jeffrey te bereiken die op zijn beurt Roel Helden bedienden en hij wist te de stand gelijk te trekken. De wedstrijd werd wat grimmiger en er werden diverse overtredingen begaan. Blijkbaar was de keeper van de tegenstander ook een beetje overstuur van de 2 snelle tegengoals dat hij bij onze volgende goal stond te schutteren. Door goed druk zetten van Koen kon hij de bal wegplukken bij de keeper en werd daarna gevloerd in de 16. Penalty. Bas Lormans ging achter de bal staan en schoot deze onberispelijk binnen. 4-3. Vlak daarna gingen 2 spelers van IVO over de schreef en incasseerde beide een gele kaart. Even later kreeg Jeffrey ook een gele kaart en liet hij meerdere malen nadrukkelijk weten er niet mee eens te zijn. Het wedstrijd beeld veranderde hierdoor niet en we bleven gewoon doorgaan met waar we mee bezig waren. In de 78 minuut was het weer raak. Bas Lemmen besloot de bal maar eens in de pot te gooien en bereikte hiermee Roel Heldens,hij nam de val prachtig aan en ronde keurig af. 5-3. Gelijk daarna werd de ingevallen Leroy 1 op 1 voor de keeper gezet door Roel Heldens. Leroy faalde niet een scoorde. Het was een helft met veel doelpunten, IVO zorgden nog voor de 6-4 en kreeg ook nog eens de 3e gele kaart. Verder gooiden we de wedstrijd op slot er kwamen we niet meer in de problemen. Vlak voor tijd krijgt Leroy het op z’n heupen en begon aan een prachtige solo, passeerde 3 man en legde voor op Jeffrey die alleen maar in hoefde te tikken. Vlak voor het eindsignaal passeerde Jeffrey de keeper en stond op de achterlijn. Hij wilde wachten op een inlopende Roy maar die vond het blijkbaar genoeg geweest en dacht dat Jeffrey zelf het netje wel zou vinden. Echter lukte dit niet want de bal verdween in het zijnetje. Aangezien de stand en de tijd kon er langs de lijn wel om gelachen worden. Na de wedstrijd vertelde Jeffrey dat de hoek moeilijker was dan iedereen dacht. Des al niet te min zijn de eerste 3 punten binnen en willen we hierop voort borduren.

Volgende week komt VCH 4 op bezoek. Aan ons de taak om de 3 punten weer in Koningslust te laten.