Bram Rongen (schot)
92'

Mannen, 1, 5e klasse D

20 mei 2018 14:30

Tijdens de voorlaatste wedstrijdronde in de 5e klasse D stond er voor Koningslust nog een plekje in de nacompetitie op het spel. De gasten van VOS konden vrijuit spelen op deze warme zondagmiddag.

Vanaf de aftrap was het de thuisploeg die feller oogde en het betere van het spel had. In de tiende minuut werd het veldoverwicht verzilverd. Bram Rongen tekende voor de 1-0 uit een voorzet van Roel Ghielen.

Na de openingstreffer nam Koningslust een beetje gas terug en de gasten uit Venlo werden sterker zonder direct gevaarlijk te worden. In de 30e minuut de eerste echt grote kans voor de Venlonaren. Denny Manders kopte uit een mooie voorzet vanaf links net naast.

Het leek alsof de thuisspelende geel-zwarten wakker werden geschud en meteen werd het heft weer in handen genomen. In de 36e minuut leidde dat tot een 2-0 voorsprong. Opnieuw Bram Rongen die scoorde, nu na een mooie combinatie met alweer Roel Ghielen.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft leek Koningslust door te stoten naar een comfortabele 3-0 voorsprong, maar Nick Rongen, Peter Janssen (2x) en Jurjen Verbong wisten de geboden kansen net niet te benutten.

Meteen na de rust was het uit de eerste aanval wel raak. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Jurjen Verbong die met een beheerste schuiver VOS-keeper Maurice Janssens het nakijken gaf.

De 3-0 voorsprong bracht echter geen rust in de Koningslust- gelederen. VOS bleef de aanval zoeken en in de 53e minuut was het Denny Manders die alert was. Na een goede redding van Koningslust goalie Roel Hunnekens op een goed genomen vrije trap scoorde hij vanuit de rebound: 3-1.

Daarna was het toch weer Koningslust dat het betere van het spel had en de aanval bleef zoeken. In de 56e minuut een combinatie tussen Nick Rongen en Roel Ghielen. Nu was het Roel die scoorde: 4-1.

Tien minuten later een penalty voor Koninglust. Aanvoerder Bram Kessels miste echter en zag zijn inzet gestopt door de VOS-keeper. De ultieme poging die hij vervolgens ondernam om te scoren beoordeelde scheidsrechter Gielen met een tweede gele kaart. Koningslust moest met tien spelers verder.

Toch kwam de overwinning in de hectische slotfase niet meer in gevaar. Integendeel. In de 80e minuut een pass van Roel Ghielen op Bram Rongen. En opnieuw wist de spits te scoren: 5-1.

Daarmee was de eindstand nog niet bereikt. In de extra tijd wist Koningslust nog drie keer te scoren. Jurjen Verbong uit een pass van Bram Rongen: 6-1. Wouter Coolen na een scrimmage: 7-1 en Bram Rongen tekende ten slotte voor de eindstand: 8-1.

Door het gelijkspel tussen Heythuysen en Altweerderheide betekende de 8-1 overwinning ook het ticket voor de nacompetitie. Een mooie zondag dus met een mooi resultaat.