Egchel 1 (zon)

1 - 3

Mannen, 1, 5e klasse D

13 mei 2018 14:30

Egchel heeft in de derby tegen Koningslust met 1-3 het onderspit gedolven. Als de thuisploeg wat zorgvuldiger omgesprongen was met de kansen had een gelijkspel tot de mogelijkheden behoord. Nu dat niet gebeurde ging de ploeg van oud Egchel trainer Gé Ummenthun met de 3 punten naar huis en verschafte zich een goede uitgangspositie voor de nacompetitie. Voor de ploeg van trainer Twan van de Mortel is een plaats in de middenmoot het hoogst haalbare. Voor een teleurstellend aantal toeschouwers op sportpark de Wietel was de 50 jarige heer de Mulder uit Oirlo de arbiter van dienst. Hij floot vandaag zijn eerste competitiewedstrijd tussen standaardteams. Hij deed dit uitstekend in deze uiterst sportieve derby zodat de kaarten op zak konden blijven. Koningslust nam al na 7 minuten een voorsprong toen Roel Ghielen via de binnenkant paal doel trof, keeper Kars Titulair was kansloos, 0-1. Egchel was niet aangeslagen en kreeg vervolgens enkele goede mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Doelman Roel Hunnekens van Koningslust bleek echter meerder malen een sta-in-de weg. Na een half uur kreeg Koningslust weer wat grip op de wedstrijd. Bram Rongen zag de bal op de lat belanden, een volgende schot van Mike Ottenheijm werd tot corner verwerkt. Nog enkele kansen voor de geel-zwarten maar de rust ging in met 0-1. Ook direct na de thee enkele mogelijkheden voor Koningslust, voordat Luuk Timmermans namens Egchel de kans kreeg op de gelijkmaker maar zijn schot voor de goal ging over. Nadat Luc Crommentuijn keeper Hunnekens tot een safe had gedwongen verdubbelden de gasten de score in de 54e minuut. Tot 2 maal toe werd er gemist in de Egchelse defensie en uiterst ongelukkig verdween de bal in de goal, 0-2. Na een uur spelen leek de wedstrijd definitief beslist toen Bram Rongen met een mooie uithaal van grote afstand keeper Kars Titulair het nakijken gaf, 0-3. Een dubbele wissel aan Egchel kant, jeugdspelers Tom Timmermans en Jesse van Schaijk losten Luuk Timmermans en Gido van Lier af. Lars van Rengs verving Nick Rongen bij Koningslust. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. In de 70e minuut bracht aanvoerder Luc Crommentuijn de stand op 1-3 na een mooie actie over links en een schot met zijn linker, sluitpost Roel Hunnekens had geen antwoord. Beide teams wisselden nogmaals. Devi Bos verving Paul Ververgaert namens Egchel en Rob Lemmen Peter Janssen namens de bezoekers. In het laatste kwartier nog wat mogelijkheden voor beide ploegen. Uit een corner zag Tom Timmermans zijn kopbal gepareerd worden door de doelman. Aan de overkant maakte Kars Titulair een schot van Joey Strijbos onschadelijk. Trainer Ge Ummenthun paste ook zijn laatste wissel toe, Tim Wijnands voor Mike Ottenheijm. Beste man van het veld, scheidsrechter de Mulder, maakte na ruim 90 minuten een eind aan deze uiterst sportieve derby, door Koningslust met 1-3 gewonnen. Zondag de volgende derby voor Egchel, Grashoek komt op bezoek. Koningslust ontvangt in eigen huis VOS