87'
...

Mannen, 1, 5e klasse D

13 april 2018 18:30

Vrijdagavond om half zeven trapten Koningslust en Grashoek af voor de derby in de 5e klasse D. De inzet voor de wedstrijd was hoog. Voor Grashoek lonkte bij winst de koppositie, voor Koningslust zou een overwinning de aansluiting bij de top betekenen.

In de eerste minuten waren het de gasten uit Grashoek die iets feller uit de startblokken kwamen en de thuisspelende Koningslusters onder druk zetten. In de zesde minuut resulteerde die felheid in een mooie kans voor Dirk van Lierop. Zijn schot ging echter net naast het doel.

Vijf minuten later was het wel raak voor de gasten. Vanuit het middenveld een mooie dieptepass van Raoul Bennebroek op spits Bas Gloudemans. De goed voor zijn man gekomen Gashoekse aanvoerder benutte de geboden kans onberispelijk: 0-1.

Vervolgens ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Beide ploegen zochten het vijandelijke doel zonder dat zich grote kansen aandienden. Tot de 28e minuut. Scheidsrechter Peeters kende een vrije trap toe aan de gasten aan de rand van het strafschopgebied. Met een bekeken schuiver in de verre hoek wist Raoul Bennenbroek keeper Roel Hunnekens te verrassen: 0-2.

Ook in het vervolg van de eerste helft waren de betere kansen voor Grashoek. In de 35e minuut landde een schot van Dirk van Lierop op de paal en op slag van rust was het Raoul Bennenbroek die na een rush zijn schot op de kruising zag eindigen.

Waar de supporters van de thuisploeg nog hoopten op een ommekeer na rust, was het Raoul Bennenbroek die al snel in de tweede helft het duel besliste. In de 47e minuut rondde hij een solo af met een geweldig schot in de korte hoek: 0-3.

Na de 0-3 was het Koningslust dat een veldoverwicht opbouwde zonder direct heel gevaarlijk te worden. In de 70e minuut het eerste echt grote gevaar voor Grashoek toen Koningslust- invaller Peter Janssen uit een vrije trap de lat raakte. Voor Koningslust het signaal om aan te zetten voor een echt slotoffensief. Met aanvallende wissels werd geprobeerd de wedstrijd toch nog te kantelen. De druk op de verdediging van Grashoek werd verhoogd, maar de aanvallen van Koningslust leidden niet tot grote kansen. In de slotminuten kwam eindelijk de eerste echt grote kans toen scheidsrechter Peeters een penalty toekende aan Koningslust. Bram Rongen mocht aanleggen van elf meter, maar keeper Koen Clephas koos voor de goede hoek en wist zo de nul te houden.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Een terechte overwinning voor de gasten uit Grashoek die hun titelkansen intact hielden. Koningslust haakt daarmee even af in de titelrace in de 5e klasse D.