88'
...

Mannen, 1, 5e klasse D

26 november 2017 14:30

Op een koud Sportpark De Lust traden Koningslust en Egchel aan voor de derby in de 5e Klasse D. De gasten uit Egchel kwamen scherp uit de startblokken en zetten de thuisploeg meteen onder druk. Een duidelijk veldoverwicht was het gevolg, tot kansen leidde het overwicht nog niet. Na een klein kwartier kreeg de thuisploeg meer greep op de wedstrijd die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Ook Koningslust creëerde niet meteen veel kansen. De eerste grote kans van de wedstrijd was in de 25e minuut voor Koningslust. Jurjen Verbong kwam alleen voor de keeper, maar raakte de bal niet helemaal goed, zijn schot ging dan ook naast.

Vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. Roel Ghielen kwam goed door over rechts. Zijn voorzet bereikte Nick Rongen die niet aarzelde en 1-0 op het scorebord zette. Voor Egchel het sein om er een schepje bovenop te doen. Met name spits Paul Ververgaert liet zich daarbij met enkele mooie acties gelden. Tot scoren kwamen de oranjehemden echter niet voor de rust.

Na de rust was het opnieuw Egchel dat het felst uit de startblokken kwam. Overal op het veld werden de spelers van de thuisploeg onder druk gezet. Het spel speelde zich dan ook grotendeels op de helft van de thuisploeg af. Opnieuw wisten de gasten het overwicht niet om te zetten in doelrijpe kansen. In de 70e minuut was Koningslust dicht bij een tweede doelpunt toen Roel Ghielen uit een counter alleen voor keeper Bjorn Oomen kwam. Met een goede redding wist de Egchelse goalie een tweede treffer te voorkomen. Niet veel later moest aan de overzijde Koningslust- keeper Roel Hunnekens handelend optreden toen Luuk Timmermans diep werd gestuurd. Ver voor zijn doel gekomen voorkwam hij de gelijkmaker.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werd de sfeer in het veld wat grimmiger. Scheidsrechter Rongen die tot dan de orde wist te bewaken met vermanende woorden zag zich genoodzaakt over te gaan tot gele kaarten. Het spelbeeld werd wat rommeliger waarbij de thuisploeg in de verdrukking kwam. In de 85e minuut lukte het hen weer om met een counter onder de druk uit te komen. Bram Rongen wist met een mooie pass Jurjen Verbong te bereiken. Zijn schot in de verre hoek was de uitgekomen Egchel- goalie te machtig: 2-0. Daarmee besliste hij de derby definitief in het voordeel van Koningslust.