85'
90'

Mannen, 1, 5e klasse D

1 oktober 2017 14:30

Vandaag de 2de wedstrijd in de competitie, Koningslust ging op bezoek bij de Eindse Boys. Na de overwinning van vorige week is het zaak om de 3 punten vandaag ook weer mee na Koningslust te nemen.

Het begin van de wedstrijd is voor Koningslust. Koningslust krijgt wat kleine kansjes maar de schoten gaan of naast het doel of het zijn rollertjes in de handen van de keeper. Daarna is er de 1ste grote kans van de wedstrijd, deze is voor Koningslust waar Roel Ghielen de bal voor zijn voeten krijgt en staat in een keer voor de keeper zijn schot word door de keeper tot corner verwerkt. Deze corner levert een kopbal van Roy Bos op die kopt de bal in de handen van de keeper. Eindse Boys komt ook af en toe in de buurt van de goal, het zijn voornamelijk vrije trappen maar deze leveren niks op. Het blijft Koningslust die wat kansen krijgen het is Roel Ghielen die zijn schot net aan de verkeerde kant van de paal langs ziet gaan, en Roy Bos die het ook eens probeert met een schot maar zijn schot gaat ook langs de goal. Eindse Boys heeft tot nu toe nog geen grote kansen gehad, maar dan is het de 25ste minuut en gaat het achterin fout, de bal word onderschept en komt bij de spits van Eindse boys deze schuift de bal vanuit de zijkant van het doel in de verre hoek 1-0. Het zijn hierna weer wat schoten van Koningslust maar die leveren niks op. Het is dan weer Eindse Boys die met een cross paas de links buiten bereiken deze kapt op de achterlijn Tommy uit en zet de bal dan voor bij de 2de  paal heeft de speler de bal voor het intikken en is het in de 34ste minuut 2-0. Voor de rest gebeurd er niks meer in de 1ste helft dus we gaan rusten met een 2-0 achterstand.

De 2de helft weet Koningslust wat hun te doen staat en ze beginnen ook meteen weer goed na de rust. Er is meteen een goed schot van Jurjen Verbong maar de keeper heeft hier een antwoord op, bokst de bal voor de voeten van Nick Rongen maar zijn inzet is te slap en beland in de handen van de keeper. Roel Ghielen probeert het weer eens met een schot maar ook deze gaat er niet in. Dan zien we voor de eerste keer in de 2de helft Eindse Boys, een lange bal na voren  gaat over de verdediging heen, de spits kapt nog een keer en schiet dan meteen in het doel zo staat het in de 60ste minuut 3-0. Het is Koningslust dat ondanks deze achterstand de betere ploeg is in deze wedstrijd.  Een voorzet van Bram Rongen wordt door zijn broer Nick Rongen over gekopt. In de 67ste minuut is het dan wel raak, Rob Lemmen weet de bal bij Nick Rongen te krijgen, Nick ziet zijn schot aangeraakt worden  waardoor de keeper op het verkeerde been staat en de bal rolt het doel in 3-1. Het is Koningslust dat doorgaat ze krijgen wat kleine kansjes maar gevaarlijk word het niet. Dan de 77ste minuut Bram Rongen word in de 16 meter in de rug geduwd gaat neer en krijgt een penalty deze neemt Bram zelf en zet de stand op 3-2. Koningslust is weer helemaal terug maar dit is maar voor even, een minuut later legt de scheids de bal bij ons op de stip deze word binnen geschoten en zo word het 4-2. Het is dan nog 10 minuten spelen Koningslust probeert de aansluiting weer te krijgen maar de bal gaat er niet in, het word in de 90ste minuut zelfs ook nog 5-2 uit een corner waar Roel mis zit en de speler gemakkelijk binnen kan koppen. Hierna laat de scheids nog even door gaan maar aan de stand veranderd niks meer en het blijft dus 5-2.