79'
81'

Mannen, 1, Groep 1 33

10 september 2017 14:30

Het was de wedstrijd van de gebroeders Kessels. Aanvoerder Bram aan de zijde van Koningslust versus zijn kleinere broer, nummer 10, Freek in het blauw. De laatstgenoemde kwam als winnaar uit de bus, al baalde hij na afloop een klein beetje dat zijn naam niet op het scorebord verscheen. Eindstand:  4-0.

Koningslust liet meteen zien dat het bereid was te vechten voor een overwinning. De geel-zwarten zaten er fel op. Desondanks wist Helden er echter onderuit te voetballen en zag dit voor de rust nog beloond met drie doelpunten. Joep Lenders tekende voor het eerste doelpunt nadat hij eindstation van een vlot lopende aanval was. Mike van Lier wist met twee doelpunten voor de ruststand te zorgen. Freek Kessels had een uitgelezen mogelijkheid om het gat nog te vergroten maar zag doelman Hunnekens als grote sta-in-de-weg.

Na de rust ging Helden verder met het creëren  van kansen. Juul Stammen had zijn vizier echter tot drie maal toe niet op scherp staan waardoor de marge op drie bleef. Koningslust bleek ook in de tweede helft niet bij machten om terug in de wedstrijd te komen en bij de Heldenaren sloop de klad in het spel. De tweede helft kabbelde dan ook voort. Invaller Tom Peeters wist tien minuten voor het eind wel nog voor het laatste doelpunt van de middag te zorgen door een steekpass diagonaal het doel in te werken maar daar bleef het na de rust dan ook bij.

Volgende week besluit Helden de bekerwedstrijden in en tegen Maasbree waar het met een overwinning nog kans maakt om door te bekeren. Koningslust mag op bezoek bij Hegelsom maar maakt geen kans meer op een plek in de volgende ronde.