75'

Mannen Zondag reserve, 2, 5e klasse 515

2 mei 2010 12:00

P Verhaegh

Het is zondag 2 mei Koningslust speelt vanmiddag tegen Helden. Helden kan theoretisch kampioen worden op deze dag. Hiervoor zal het echter wel van Koningslust moeten winnen. Natuurlijk waren de geel zwarten geenszins van plan hieraan mee te werken. Fel kwamen we uit de startblokken. Helden werd op eigen helft vast gezet met als resultaat dat Helden alleen de lange bal kon hanteren en geen kansen wist te creëren. Koningslust was in de begin fase heer en meester en dicteerde het spel. Dit resulteerde in enkele kansen. Geen van deze kansen konden we achter de keeper van de blauwen krijgen. Tot overmaat van ramp begon het in de 40ste minuut te regenen en veranderde het veld in nog geen 5 minuten tijd van kei hard tot kei nat. Met deze omstandigheden wist Koningslust geen raad ruststand 0-0. Na rust probeerde Koningslust verder te voetballen maar door het zeer natte veld ging dit uiterst moeizaam. Even later kwamen de gasten toch op voorsprong. Koningslust liet zich door de stuit van een lange bal verassen waardoor een speler van Helden kon scoren 0-1. Van het Koningslust dat het de koploper in de eerste helft zo moeilijk maakte was niets meer over. Helden kreeg meer grip op de wedstrijd en tot overmaat van ramp kwamen de gasten door een fout op 0-2. Op deze doelpunten bleef de gastheer een antwoord schuldig. Waardoor Helden met een overwinning huiswaarts kon gaan.