Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse E

11 april 2010 14:30

Kessels, A.G.J.W.

Koningslust 1           1-2            Lierop 1

Met enkele geblesseerde spelers die moesten toe kijken vanaf de bank, beginnen de elf van Koningslust tegen de elf van Lierop. Of het een voorteken is of niet, de aftrap die genomen wordt door pupil van de week “Yannique van Megen, ging heelaas aan het doel voorbij. Zo kunnen wij ook nog het zure weer benoemen die het voetbal deze middag zuur maakten. Maar de 22 spelers op het veld moeten het spel maken. Deze middag is het spel de eerste helft het meest voor Lierop. In de 4e minuut geeft de Brabantse ploeg het eerste teken wat het deze middag van plan is, met een schot op doel. Koningslust is gewaarschuwd of niet. Want in de 7e is het dan wel raak , een schot van Dirk v Vlokhoven dwarrelt het doel in. Koningslust kan daarop nog geen vuist maken, want in de 11e minuut lost Lierop weer een gevaarlijk schot op de goalie van Koningslust. We schrijven de 25e minuut, als Lierop speler Chris Filippini de 0-2 aantekent. Met een stevig schot op doel laat hij Dennis Janssen kansloos. In de 30e minuut stroopt Rob Lemmen de mouwen nog eens flink op, het blijkt te flink, wat voor Rob geel betekend. In minuut 33 probeert Chris Lemmen het met een schot op goal maar jammer genoeg niet zuiver genoeg. 11 minuten later is het Lierop die met een gevaarlijk schot de Gona aanhang doet schrikken, maar net voorbij het doel schiet. In de 46e minuut krijgt Lierop nog een strafschop die niet benut word. Beide teams gaan naar de thee om de nodige inspiratie op te doen, vooral voor Gona die minimaal 2 keer de doelman van de tegenstander moet zien te passeren. Na rust is het Koen Ottenheijm die vervangen is door de jeugdige Bram Kessels. Maar ook na rust is het weer het zelfde beeld als voor rust, Lierop wil duidelijk de 3 punten mee de grens over nemen naar het Brabantse land. In de 55e minuur Kan Richard Bos de bal ternauwernood van de doellijn trappen. Een doelpunt voor GONA zou een verademing kunnen zijn. Maar het is Mierlo wat in de 60e minuut een vrije kans verprutst. In de 62e minuut krijgt Gona een vrije trap ook die gaat helaas hoog over . Gona voert de druk op en dit resulteert in een mooie aanval, die afgrond word met een schot van Rob Lemmen wat jammer genoeg geen doel treft. De 70e minuut staat op de klok als GONA spits Chris Lemmen een vrije schop mag nemen op de rand van het strafschop gebied. Het eerste schot van Chris wordt gesmoord door de muur,maar scheidsrechter A Kessels uit Helmond laat hem overnemen omdat de muur niet op voldoende afstand staat. Deze keer is Chris scherp en schiet de bal voorbij de keeper in de touwen. 1-2 is de stand op het score bord en nog een kwartier te spelen. Het kan nog, wordt veelvuldig geroepen. Een minuut later denkt iedereen dat het zover is, maar de hard werkende Chris Lemmen schiet de bal net langs. Trainer Roeland gooit nog een laatste wapenfeit in de strijd, en vervangt Nick Rongen nog voor Harm Caelers. Ook Harm probeert nog met een goeie actie de spitsen te bedienen, maar het mogen duidelijk zijn, vandaag zit er niet meer in voor Gona. 1-2 zal de einduitslag blijven en de minst slechte van vanmiddag neemt de punten dankbaar mee naar Brabant. A.S. zondag is het de streek derby tegen Bevo in Beringen. Wij supporters van Gona zullen er weer bij zijn en jullie steunen. Hopelijk krijgen we tegen de koploper een mooie wedstrijd te zien, en nog belangrijker, gaan wij tezamen met 3 punten naar Koningslust. Veel succes.