Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse E

3 april 2010 17:00

Verslag koningslust – SPV 3 april 2010.

Terechte puntendeling tussen Koningslust en SPV.

Hoewel GONA vanmiddag graag de punten in eigen huis heeft willen houden kan GeelZwart uiteindelijk blij zijn met het behaalde punt. In de 90e minuut vreest GONA  met  grootste vrezen dat de punten deze middag westwaarts, richting Vlierden, vertrekken. Johnny van de Weijer kan de zenuwen echter niet bedwingen en schiet de pingel, vanaf 11 meter, ver over en langs. Met drie punten zou ook SPV te veel gekregen hebben. Hetzelfde geldt voor trouwens ook voor GONA. GONA is in de tweede helft niet bij machte om een man-meer situatie, na het heenzenden van een SPV-verdediger, om te buigen naar een GONA-voordeel. De eerste helft bestaat uit “twee helften”. Scheidsrechter Hardstaffe uit Venray besluit na 17 minuten het spel voor 10 minuuten stil te leggen. De boosdoener is het Paaszaterdagonweersweer. Een krappe minuut daarvoor is SPV op voorsprong gekomen door een “dwarrelschot” van Ruud Verberne waar Doelman Dennis Janssen niet het juiste antwoord op heeft. De tweede helft van de eerste helft is amper een minuut oud als Chris Lemmen Bram Rongen de 1-1 laat scoren. 5 minuten later kan Dennis Janssen met de voet de 1-2 nog voorkomen. In de 27e minuut keert Dennis een schot pal voor de voeten van Johnny van de Weijer. Hij weet met dit buitenkansje wel raad. GONA kijkt tegen de 1-2 aan. Dan breekt er een fase aan dat SPV de voetballende ploeg is. GONA “profiteert” daarvan door met, de mooiste aanval van vanmiddag, de stand weer in evenwicht te brengen. Roel Wijnands stuurt broer Tim op weg naar Bram Rongen. Bram besluit dit “trio-ootje” met de 2-2 ruststand. In de rust blijft Koen Ottenheijm, voor Chris Kurvers  achter in de kleedkamer.  Drie minuten na de thee komt SPV met tien man te staan. Alsof dat, gezien de GONAvoetbalgeschiedenis,  een voordeel voor geelzwart is?!  Onrust en zenuwen is in het spel van beide teams geslopen. Het voetbal wordt er niet beter van. GONA kan de wil niet opleggen aan een SPV dat het voorwaarts blijft zoeken. SPV test het zijnet. Anton Eggers en Joël Daniëls moeten vaak verdedigend alles uit de kast halen om zodoende een GONA-aanval te kunnen lanceren. SPV zoekt het met de verre bal  en de bal, na een uitkomende actie van doelman Denis Janssen, belandt voor de voeten van Tiny den Holder die met een prachtige boogbal de hele gemeente Peel en Maas het nakijken geeft. 2-3! Het zal toch niet?! Vijf minuten voor het douchesignaal wil Bram Rongen, in de zestien, richting bal. Dat wordt hem met handen en voeten onmogelijk gemaakt. De toegekende strafschop wordt door Peter Janssen voor de 3-3 tegen het net geschoten. GONA wil dan nog wel voor meer. Het kan echter de vuisten niet ballen. Dat doet SPV wel. De angel wordt, tegen de regels, uit een aanval van SPV gehaald en Johnny van de Weijer kan gaan uithalen. Het vervolg is al beschreven. Na het eindsignaal zal iedereen het moeten doen, “uitspraak van mr. Visser”, met het broederlijke punt. Alle plussen en minnen bij elkaar geteld zal Koningslust en Vlierden daarmee kunnen leven. GONA gaat na de gezochte, gevonden en verorberde eieren op Paasmaandag naar “Ut Ven”. Om kwart over vier willen we daar graag vertrekken met drie punten. “Verdiend of niet maakt dan niets uit”. Tot na de “sjoëne eier” in “Fenlo am Rhein”.