84'
Stan Vissers (penalty)

Mannen zondag, 2, 5e klasse 14

19 februari 2017 12:00

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de 2de seizoenshelft op het programma. We moesten gelijk op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst. Dus er stond gelijk een belangrijke wedstrijd op het programma.

Om 12.01 uur zagen de 5 meegereisde fans dat de scheidsrechter voor het beginsignaal floot. Op het dramatische veld begonnen wij ook erg dramatisch. Onze gelegenheidsdoelman Roel Heldens kon dan ook niet voorkomen dat we na 7 minuten al tegen een achterstand aankeken. Een verwoestend schot van een TSC speler beland via de paal in het doel. 1-0. In de 11de minuut komt de spits alleen voor Roel H. die knap red op het schot. 2 minuten later is het dan wel raak. Uit een hoekschop wordt de bal in ons doel gekopt. 2-0. In de 25ste minuut wordt het allemaal nog erger. Een schot van de zijkant beland zomaar in het doel. 3-0. Na dit doelpunt laat TSC zich wat meer inzakken of ze zijn moe, waardoor wij steeds dichter bij het Tegelse doel komen. In de 36ste minuut worden wij dan ook voor het eerst gevaarlijk. Een vrije trap van Bas Lormans raakt een hand van een speler van TSC die in het muurtje stond. Deze stond in de 16 meter wat betekende dan we een penalty kregen. Diezelfde Bas schoot de bal in het zijnetje 3-1. Hierna hebben wij nog veel de bal maar aan de stand kunnen wij tot de rust niks meer aan doen.

In de rust besproken we wat er allemaal beter moest en besefte we ook dat we snel de aansluitingstreffer moesten maken. Die aansluitingstreffer lijkt er in de 57ste minuut aan te komen. Uit een afgeslagen corner is het Joey die de bal richting het doel knalt. Echter schiet hij de bal via onze kleinste speler in het doel. Deze speler (Roel W.) stond jammer genoeg buitenspel. TSC raakte misschien hierdoor wel van slag want 1 minuut later kregen zij een gele kaart na een grove overtreding op Stan. Wij zijn in de 2de helft veel beter en Roel H. ziet de bal amper in zijn buurt. In de 63ste minuut is er een goede aanval van onze spitsen. Chris geeft de bal voor op Peter die alle tijd heeft. Hij wordt echter niet gecoacht en schiet de bal gehaast naast. Dit moment was misschien ook wel tekenend voor ons spel. In de 75ste minuut komt er een voorzet van de zijkant die op het hoofd van de net ingevallen Karst beland. Karst kopt de bal echter recht in de handen van de doelman. De aansluitingstreffer lijkt maar niet te vallen. Maar in de 79ste minuut valt die dan toch wel. Een vrije trap van Stan wordt netjes over het muurtje in het hoekje geschoten 3-2. In de 84ste minuut omspeelt Chris de Tegelse doelman en schiet de bal op doel. Daar staat nog een verdediger die de bal met zijn hand tegenhoud. De scheidsrechter fluit dan wederom voor een penalty en er volgt een gele kaart voor deze speler. Stan die eerder de vrije trap er in schoot voelde zich sterk en schoot de penalty binnen. 3-3. We merken dat er toch stiekem wat meer in zit en blijven de druk op voeren op de Tegelse defensie. In de 90ste minuut is toch TSC nog dicht bij de overwinning. Maar Roel H. maakte zijn enigste redding van de 2de helft. In de 94ste minuut krijgen wij nog een grote mogelijkheid op de overwinning. Echter wordt een veelbelovende counter niet goed uitgespeeld. Na 5 minuten extra tijd vond de goed leidende scheidsrechter het voldoende.

Uiteindelijk is de conclusie dat we toch wel blij mogen zijn met het gelijkspel. In de eerste helft had het makkelijk 5-1 kunnen staan. Maar in de 2de helft hadden wij ook nog de winst kunnen halen. Na carnaval spelen wij de thuiswedstrijd tegen Blerick 4. Hopelijk is onze start aan de wedstrijd dan beter dan dat we vandaag hebben laten zien. Ook willen we de fans nog bedanken die ondanks het regenachtige weer ons kwamen aanmoedigen.