... (solo)
80'

Mannen zondag, 3, 6e klasse 19

12 maart 2017 11:30

Na een druilerige wedstrijd tegen Egchel op de koude donderdagavond waar onnodig punten verloren zijn (1-3 verlies) is Gona 3 er op gebrand om in Helden zijn fouten goed te maken. Helden was in de thuiswedstrijd voor de winter sterk en die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Opvallend hieraan is dat deze wedstrijd net als die van afgelopen donderdag tegen Egchel ’s avonds gespeeld werd, wellicht is Gona 3 op de zondagochtend meer gefocused, we zullen zien.

In Helden is het in ieders geval goed weer, en omdat de wedstrijd pas om half 12 gespeeld wordt is iedereen in een goed humeur met de extra uitslaaptijd. Echter ziet het er voor de wedstrijd zelf nog niet zo florissant uit, er stonden in het kleedlokaal namelijk maar 11 man gereed om een warmloopshirt in ontvangst te nemen, wat het voor de uitdeler natuurlijk wel wat gemakkelijker maakte, 11x zwart. Toch kwam al snel versterking in de vorm van A-lex, die er al rekening mee gehouden had dat de omkleedpartij al begonnen was en in zijn tenue op d’n brommert aan komt tuffen (of hij genoot gewoon van het mooie weer in zijn kort broekje).

De warming up verliep vrolijk en vlotjes, er werden wat annekdotes verteld en onze keeper Rob ‘de Muur’ Smets werd, na zijn afwezigheid afgelopen donderdag, weer ingeschoten. Een leuk weetje om te vermelden, het schijnt dat er gepoold kon worden op de wedstrijd van Helden 1 en dat hier een niet nader te noemen persoon van de thuisploeg een uitslag van 0-6 verlies heeft ingediend.

Genoeg gezever, de wedstrijd!
Al snel blijkt dat Helden niet op hetzelfde niveau zit als de thuiswedstrijd en dat Gona vele malen beter is. Helaas valt Roel ‘the Magic’ al na enkele minuten uit met een enkelblessure, wie kan er de nodige magie in het spel brengen? Wellicht ‘Magic’ Mike? Hij maakt thans zijn entree in het veld. Leider ‘at Meister’ Maas vergeet echter even dat de wedstrijd pas net bezig is en sommeert Mike warm te gaan lopen waarop wat gelach volgt en hij hem toch maar meteen inzet en met het schaamrood op de wangen zich weer naar de zijlijn begeeft.
Dan krijgt Ron ‘el Pericolosso Rosso’ pardoes de bal in de voeten gespeeld van de keeper en laat zich meteen van zijn gevaarlijke kant zien, jammer genoeg gaat de bal naast. Hij baalt hier zelf ook van, balt zijn vuist en maakt een potverdikkeme beweging. Kort daarop weet Rowan ‘Gwoen’ het doel wel te vinden, maar laat net niet het netje bollen en schiet op de lat.
Dan een mooie beweging van Richard ‘Kiko’, de bal rolt naar de zijlijn en hij gaat eropaf om de spits van Helden voor te zijn, hij zet aan om te schieten en de spits draait zich alweer om, maar dan…. prompt stapt hij over de bal heen en versierd daarmee fraai een inworp. Het geooooeeee volgt vanaf de bank en Kiko wijst even naar zijn oog om te laten weten dat alles onder controle is.
In het eerste kwartier, waar veel gebeurt, is het weer de keeper van Helden die gevaarlijk wordt, hij schiet warempel bijna in eigen doel! Even later, de 18e minuut om precies te zijn, is hij echter een gevaar voor zichzelf wanneer hij tegen de paal stampt. Een fraai genomen vrije trap van Leroy ‘Zeeboei’ verdwijnt namelijk in het doel, 0-1 en Gona 3 leidt! Het gaat vandaag gesmeerd en het geoooeee van de thuisbank galmt weer over het veld als Gwoen een panna maakt.  Het klinkt ook onze geblesseerde el Magico als muziek in de oren, hij heeft namelijk een Mariachi Enkel Band uit de kleedkamer gehaald en het gaat alweer beter met hem.
Weer even terug naar de wedstrijd, een vrije trap voor Gona net buiten de 16, de wordt door een luidkeelse Remco ‘de Ploog’, die even geleend is van het 4e, opgeëist. Helaas schiet hij net zo hard in de muur als dat hij de vrije trap opeiste, geen succes dus.
De 40e minuut, Nick ‘Speedo’ komt goed op over de linker vleugel en legt de bal keurig voor. Deze komt bij ‘Magic?’ Mike voor de voeten die in eerste instantie wat moeite lijkt te hebben maar dan de bal gezapig doch doelgericht tussen de palen weet te Miken, 0-2!
Het enige andere noemenswaardige van de 2e helft is dat Mark ‘Zusje’ het al een keer of 8 heeft klaargespeeld zijn evenwicht te verliezen.

De 2e helft begint slap en Gona heeft last van het westaanvoormetrustdushetgaatvanzelfgoed-syndroom. Er gebeurt niet veel goeds en Helden wordt zelfs een aantal keer gevaarlijk. Maar dan in de 75e minuut geeft Rens ‘de Juichert’ de bal goed voor van rechts en Gwoen schiet hem er genadeloos in, 0-3, dat kan niet meer mis. Helaas heeft Gwoen even later last van blessure en trainer ‘at Meister’ rent met de waterzak zo traag het veld op dat het lijkt hij zijn onderbroek niet meer schoon heeft en Jules ‘flankenflitzer berserkers’ maant hem zelfs op te schieten. Hij blijkt echter last te hebben van zijn voeten na een weekendje wandelen in de Ardennen, waar net zoveel bier is genuttigd als dat er kilometers gelopen zijn. The Magic maakt zijn rentree als vervanging van Gwoen, met dank aan de Mariachi Enkelband, die hem van de nodige sjwung voorziet, kan hij het veld weer op.
Toch nog een minpunt van de wedstrijd, een speler van Helden krijgt een steekpass en vertrek van zo’n 5 meter van de middenlijn met de bal ongehinderd richting het doel. De grensrechter vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter is er van overtuigt dat de speler vanaf eigen helft vertrok en hij mag dus zijn weg vervolgen. Onze keeper, de Muur, weet het hem nog moeilijk te maken in deze 1 op 1, maar het lukt hem helaas niet de bal uit het doel te houden, 1-3. Dit is ook de eindstand van de wedstrijd. De eindstand in valpartijen van Zusje is 12.

Kortom was het een matig tot goede wedstrijd van Gona 3 die de winst makkelijk binnen harkt. 2 van de concurrenten verliezen een wedstrijd waardoor het spannend blijft in de competitie.

Tot volgende week, wanneer Baarlo thuis op het programma staat. Durft Kaj het aan?