72'
... (scrimmage)

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 2e klasse 5

15 oktober 2016 14:00

Vandaag heeft ST Koningslust/Grashoek JO17-1 de eerste punten (en hopelijk ook de laatste) punten van het seizoen laten liggen.

Na een heel goede start met 2 snelle doelpunten, begon er wat te gemakkelijk over de wedstrijd gedacht te worden. De snelle voorsprong was weer net zo snel verdwenen dan die tot stand was gekomen. Roggel ging op dat moment wel door en kwam zelf op een voorsprong van 3-2. Met snelle combinaties en goed voetbal maakte Roggel het ST Koningslust/Grashoek erg lastig. Na de goede start werd hier maar weinig tegenover gezet.

In de tweede helft kwam ST Koningslust/Grashoek dan ook met goede moed en wil weer het veld op, om de achterstand weer om te draaien. Echter niets was minder waar, want Roggel scoorde vlak na rust meteen de 4-2. Hierna neemde ST Koningslust/Grashoek weer het heft in handen om er alles aan te doen om hier toch met de winst van door te gaan. In de 55ste minuut komt er dan ook loon na werken en wordt de aansluitingstreffer gemaakt. 4-3. Enige tijd later wordt Stan Cuijpers 10 minuten van het veld gestuurd. Hier weet Roggel dan ook weer optimaal van te profiteren en scoort de 5-3. In het laatste kwartier van de wedstrijd zijn er nog voldoende mogelijkheden om te scoren en zelfs op gelijke hoogte te komen. Helaas werden van alle kansen op het laatst er maar 1 benut, 5-4.

Misschien had er op het einde nog meer ingezeten en had deze wedstrijd gewonnen kunnen worden, maar de werkslust die op het begin en einde van de wedstrijd getoond werd, zal de volgende keren langer vastgehouden moeten worden.

Volgende week is het herfstvakantie en wordt er niet gevoetbald. De week daarna zal de laatste bekerwedstrijd gevoetbald worden. Weer een week later zal de volgende competitie wedstrijd op het programma staan. Dit zal de eerste Peel en Maas derby worden voor de Geelzwarten tegen RKMSV uit Meijel. Hopelijk kunnen dan de punten weer mee huiswaarts genomen worden.