Lars Deckers (schot)

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 3e klasse 301

12 november 2016 14:00

ST Grashoek – Koningslust JO15-1 - MVC’19 JO15-2 6 – 0

ST Grashoek-Koningslust JO15-1 wachtte vandaag een op papier zware tegenstander, MVC stond immers op de 4e plaats van de ranglijst. Dus was het de taak van de begeleiding om iedereen weer scherp aan de start te krijgen na de eclatante overwinning op Venlosche Boys vorige week.

Nou, die scherpte was er vanaf minuut 1 bij de geel-zwarten. Ondanks dat we een kwartier moesten wachten totdat we het veld konden betreden was iedereen gelijk bij de les. In de 2e minuut schoot Vinnie een bal net naast het doel om vervolgens 2 minuten later alsnog de 1-0 op het scorebord te zetten. Via een mooie aanval van Lars, Coen en Job werd Vinnie vrij voor de keeper gezet en daar wist onze aanvoerder wel raad mee. Dat MVC een goede ploeg heeft bleek in het vervolg, ze pasten hun opstelling gelijk aan om een antwoord te krijgen op ons 4-mans middenveld. Vervolgens kwamen ze er gelijk gevaarlijk doorheen, maar de steekbal kon de spits niet onder controle krijgen. In de 8e minuut volgde de volgende kans voor de gasten. De verder goed spelende Kai verspeelde de bal in de opbouw waardoor MVC een grote kans op de gelijkmaker kreeg, echter liet Freek zien dat hij niet voor niets in het doel stond vandaag en hij pareerde de inzet met verve. Naar wat later bleek was dit ook gelijk het enige werk wat Freek vandaag te doen kreeg. De geelzwarten hadden de omzetting bij de gasten vrij snel weer onder controle en Niek benutte zijn ontstane vrije rol goed door regelmatig door te schuiven naar het middenveld. Hierdoor er weer erg veel kansen. In de 21e minuut werd Job onreglementair gestopt op de rand 16, de goed leidende Jarno besloot een strafschop te geven. Dit buitenkansje was aan Vinnie wel besteed en hij joeg de bal weer feilloos het netje in, 2-0. 5 minuten later werd een hard schot van Job nog net gekeerd en in de rebound vergat Wouter de 3-0 aan te tekenen door de bal hard in de handen van de keeper te schieten. Die 3-0 kwam een minuut later alsnog, Coen stoomde over rechts op en zijn voorzet werd door wederom Vinnie binnengewerkt die daarmee een onvervalste hattrick scoorde. Graslust bleef maar doorgaan en er was voor MVC geen houden meer aan, de ene aanval was misschien nog wel mooier dan de andere. In de 29e minuut zette Coen met een bekeken passje Pim alleen voor de keeper, jammer genoeg had Pim het vizier net iets te hoog staan. Een aanval later wederom Coen met een steekbal maar nu op Job die zijn inzet net getoucheerd zag worden waardoor de bal net naast ging. In de 32e minuut was het Job die met een sublieme steekpass Pim alleen voor de keep zette, ditmaal rondde Pim deze kans zeer mooi af en tekende zo voor de 4-0. Een minuut voor de thee had Wouter nog de 5-0 op de schoen maar het wilde hem maar niet lukken vandaag voor het doel. De geelzwarten konden met een gerust hart gaan rusten na een, zeker voor de toeschouwers, aantrekkelijke eerste helft.

Tijdens de rust was de staf inmiddels op de hoogte dat concurrent RKMSV met 3-1 had verloren en we er dus nog beter voorstonden. De jongens op het veld werd nog maar even niks verteld. De tweede helft begon de thuisploeg waar het in de eerste helft mee was begonnen, het creëren van kansen. In de 5e minuut soleerde Coen door de verdediging heen maar kon net niet afronden. Job volgde zijn voorbeeld even later en ging ook alleen op pad maar werd in de 16 onderuit gehaald. Was er in de eerste helft nog discussie over de toegekende strafschop, nou die was er in dit geval zeker niet. Vinnie wist er weer raad mee scoorde de 5-0. In de 12e minuut was het Vinnie die het van afstand probeerde maar de keeper kon het schot net tegenhouden, de rebound was helaas niet aan Job besteed. Een minuutje later ging Wouter alleen op pad en kwam via een mooie solo oog in oog

met de keeper, maar kon zijn actie niet belonen met een doelpunt. Doordat de geelzwarten wat gas terugnamen en MVC de ‘bus’ voor het doel parkeerde ontstonden er minder kansen. Dus dacht Job, laat ik het eens van afstand proberen, zijn schot belandde jammer genoeg op de dwarsligger. In de 28e minuut tekende Lars voor de eindstand, een goede steekpass van Job werd door Lars beheerst binnen gewerkt. De jongens van Grashoek/Koningslust vonden het wel welletjes in het koude Novemberweer en speelde de wedstrijd rustig uit.

Wederom een erg sterke wedstrijd van onze mannen met goed en mooi voetbal, nog 3 wedstrijden te gaan met 3 punten los om ons doel te bereiken. Ga zo door!