4 - 1

Bieslo JO15-1

Onder 15 zaterdag, JO15-1, 3e klasse 301

1 oktober 2016 14:00

Grashoek / Koningslust JO15-1                 - Bieslo JO15-1                  4-1

Na de eclatante zege van vorige week was het zelfvertrouwen groot bij onze mannen, misschien wel te groot? Niets was minder waar, al in de 1ste minuut was er de eerste kans na een goede aanval. Het schot van Vinnie werd echter net geblokt. Hierna kwam Bieslo 2 x op snelheid door het midden op wat echter geen groot gevaar opleverde. De mannen van Graslust werden even goed gezet en dat leverde een veldoverwicht op, in de 9’minuut schoot Vinnie rakelings over. Graslust bleef op de helft van de tegenstander voetballen al leverde het nog niet erg veel op. De 1-0 kwam dan ook uit een dood spelmoment, we kregen een vrije trap op zo’n 40 meter van het doel. Vinnie kreeg de vrijheid om het te proberen en schoot de 1-0 binnen. Er werd van nu af aan goed doorgevoetbald wat in de 19’minuut een goede aanval op rechts opleverde, de aanval eindigde bij Wouter die jammerlijk mis schoot. Ook in de 21’minuut kreeg Wouter de bal niet in het netje. In de 23’ minuut kopte Freek een goedgenomen corner van Vinnie op doel, de keeper kon net redden. Een minuut later was het Lars die goed doorging wat een goede kans opleverde voor Wouter, helaas ging de bal net aan de verkeerde kant van de paal over de lijn. Voor Bieslo zat er niets anders op dan tegenhouden en counteren wat af en toe goed lukte, gelukkig kweet onze achterhoede zich goed van hun taak. Al zag het er af en toe best gevaarlijk uit. In de 31’ schoot Vinnie weer eens van afstand, zijn schot ging net voorlangs. In de 33’minuut kreeg Mick nog een kans uit een corner maar ook deze ging er niet in. Ruststand: 1-0, er had meer ingezeten.

In de rust werden er wat tactische omzettingen gedaan door de staf van Graslust om de counter van Bieslo wat in te perken. Deze omzettingen leidde echter niet tot het gewenste resultaat, doordat niet iedereen zijn positie hield in het veld volgde een rommelig begin van de 2de helft. Daarbij had ook Bieslo een omzetting gedaan en speelde zij met meer flair en gingen ze daarbij (af en toe) op en over het randje. Er kwam meer irritatie bij de spelers in het veld. Toch leverde het Bieslo de gelijkmaker op, één momentje van onoplettendheid werd ons fataal waardoor een Beeselnaar de 1-1 kon binnenschieten vanaf rand 16. Het leek erop dat Graslust een minuut later alweer de voorsprong ging pakken maar een mooi combinatie van Vinnie en Wouter stierf in schoonheid. Toen Graslust de laatste 25 minuten tot overmaat van ramp ook nog met 10 man verder moest ging gek genoeg wel weer iedereen in zijn taak voetballen. Al was het eerst Bieslo dat bijna de 1-2 maakte in de 47’minuut. In de 50’ minuut stuurde Vinnie Wouter diep die ditmaal beheerst afrondde wat de 2-1 opleverde tegen de 11 van Bieslo. Vinnie mocht weer eens een vrije trap nemen vanaf de zijkant en probeerde het in één keer, ditmaal kon de keeper de bal boksen maar was Niek er als de kippen bij om de 3-1 in te koppen. 2 minuten later werd ook een speler van Bieslo weggezonden na weer een overtreding. Vinnie ging weer achter de bal staan en legde hem bij de 2de paal, hier pikte Coen de bal op die hem goed voorzette op Wouter. Wouter wist er wel raad mee en kopte de bal mooi in de kruising. 4-1 en een cadeautje van Pipi! Wouter mocht meteen gaan rusten en voor hem kwam Ruud van Esseveldt binnen de lijnen. Ruud werd in de laatste minuten nog een paar keer op pad gestuurd maar de 5-1 zat er niet meer in.