5 minuten te lang.....

Onder 15, JO15-1, Groep 2 057

17 september 2016 13:15

Vandaag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen ONDO Heusden, voor ons een onbekende tegenstander welke de 1ste wedstrijd ook met 5-0 had gewonnen. Een ware topper in de bekerpoule dus. In Heusden wachtte ons een gloednieuw kunstgrasveld wat vandaag zeker niet in ons voordeel bleek. Het veld was erg droog en stroef waardoor menige aanval van onze kant door verstoord werd. In nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat we vandaag een sterkere tegenstander hadden dan vorige week, er ontstond een leuk op en neer gaande wedstrijd met weinig kansen. Het lichte overwicht was voor de jongens van Graslust. Na een goede actie van Job in de buurt van de cornervlag legde hij de bal terug op Lars die vanaf punt zestien een poging waagde, zijn schot werd nog door de doelman en lat gekeerd maar toen was Niek er als de kippen bij en schoot de bal snoeihard binnen: 0-1 in de 23’ minuut. Graslust bleef vervolgens goed doorvoetballen maar een 2e treffer zat er vooralsnog niet in. In de rust werd er gewacht op een verfrissing, het was immers best warm in het stralende zonnetje, maar dit zat er bij onze Brabantse gastheren niet aan. Toen maar gauw de waterbidons rond laten gaan en nog wat kleine aanwijzingen gegeven met de opdracht om snel naar de 0-2 toe te gaan werken. We begonnen goed en dit resulteerde in een goede kans voor Wouter op aangeven van Job. Helaas had Wouter niet in de gaten dat hij meer tijd had en was iets te wild in de afronding. Dit had de nekslag kunnen zijn voor ONDO. Na wat omzettingen in het veld door de tegenstander kwamen zij beter in hun spel waardoor onze jongens het op een gegeven moment moeilijk kregen. Net op het moment dat de trainer in wilde grijpen kwam het kantelpunt in de wedstrijd. Job ging fel door op de bal maar blesseerde zichzelf hier helaas mee, de tegenstander kwam net te laat en raakte Job vol op de enkel. Op het eerste gezicht zag het er zeer ernstig uit en Job kon helaas niet verder. De vrije trap was tot verbazing van sommige spelers ook nog voor ONDO.  Met nog 8 minuten op de klok wisten de trainers dat het nu erg moeilijk zou gaan worden, de tactische omzetting kon niet meer omdat we door diverse blessures door onze wisselmogelijkheden heen waren. Ook was ons aanspeelpunt voorheen verdwenen en kwamen onder nog grotere druk te staan. ONDO rook bloed en gooide er nog een schepje bovenop, dat het daarbij soms over de schreef ging kon de scheids niet zo deren. In de laatste 5 minuten werd de druk Grashoek teveel, uit een (onterecht gegeven) corner viel de bal erg gelukkig voor de voeten van een tegenstander die hier wel raad mee wist: 1-1. 2 minuten later kreeg ONDO weer een vrije trap op rand 16, deze werd eerst afgeslagen maar een ONDO speler ontsnapte aan de aandacht en kon van dichtbij de 1-2 aantekenen. Graslust zette toen nog even alles op alles maar verder dan een wanhoopsschot kwam men niet. Helaas werd de wedstrijd verloren terwijl dit niet nodig was geweest. Wat erger is, is dat we Job voorlopig kwijt zijn met een blessure. Job, veel sterkte met het herstel en dat je weer snel terug mag zijn! Volgende week begint dan eindelijk de competitie, met het vertoonde veldspel van de eerste twee bekerwedstrijden kijken we hier met veel vertrouwen naar uit.