... (kopbal)
81'

Mannen, 2, Groep 3 34

4 september 2016 11:00

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. We mochten op bezoek bij Venlosche Boys 5. Hier speelde wij vorig jaar in de competitie ook al tegen en toen verloren wij met een zeer slechte wedstrijd van onze zijde. Vandaag was ook het weer slecht. Daarom begon de wedstrijd pas om 11.15 uur i.p.v. 11.00 uur. Dit onder het oog van trouwe 2 uitsupporters, namelijk de ouders van onze drieling. De scheidsrechter van vandaag was Detlef Reinhard die wel erg veel lijkt op Dr. Heinz Doofenshmirtz.

De eerste helft begonnen wij goed. Dit resulteerde in de 4de minuut al de eerste kans. Peter legt de bal terug op Koen maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman. In de 18de minuut weet Koen wel te scoren. Dit doet hij met een zondagsschot vanuit een vrije trap. 0-1. In de 27ste minuut krijgt de rappe Nick een kans. Echter weet hij niet het net te vinden maar de deklat. 3 minuten later krijgt Koen weer een kans maar de keeper weet er vandaag veel uit te houden. In de 33ste minuut vind er een perfecte counter plaats. Koen stuurt Nick diep die de 0-2 maakt via de binnenkant van de paal. Even later gebeurd er iets opmerkelijks. Roel w werd vorige week frontaal omver geduwd. Vandaag duwde hij een tegenstander omver. Waarschijnlijk heeft hij dan dus de hele week in de sportschool getraind. In de 38ste minuut maakt de goed leidende scheidsrechter een overstapje waardoor Jeffrey alleen voor de keeper staat. Hij mikt de bal in het hoekje maar de keeper weet hem met zijn voeten tegen te houden. In de 41ste minuut raakt Rob de lat. De bal komt hierna voor de voeten van Nick die omver wordt gekegeld. De scheidsrechter geeft hiervoor een terechte penalty. Deze penalty wordt echter wel gemist door Koen. Uiteindelijk kunnen we toch nog wel met een 0-3 ruststand gaan rusten. In de 45+1 minuut geeft Jeffrey een lage voorzet op Peter die de bal er maar in hoeft te tikken.

In de tweede helft beginnen wij weer sterk. In de 47ste minuut gaat Mats op avontuur en hij bereikt hiermee zelfs het strafschopgebied van de tegenstander. Hier weet hij niet meer wat hij moet doen en beslist dan dat hij een penalty moet versieren. Dit lukt hem ook nog en hierdoor mag Aron achter de bal gaan staan. Hij schiet met enig geluk de penalty wel raak en dus is het 0-4. In de 50ste minuut is Peter dicht bij zijn 2de treffer. Zijn kopbal valt op de lat. In de 57ste minuut wordt de Venlosche ploeg pas voor de eerste keer gevaarlijk. Via een schot wat van richting wordt veranderd beland de bal ook nog eens in ons doel. 1-4. De boys denken dat ze dan nog kans maken op de overwinning, maar dit duurt maar 3 minuten. In de 60ste minuut is het namelijk alweer 1-5. Jeffrey speelt de bal op uitgeslapen Tim die de keeper keurig uitspeelt en de bal in het netje tikt. In de 62ste minuut wordt Jeffrey op de grond geworsteld en blijft daar met een brede glimlach liggen. De scheidsrechter fluit voor een overtreding en lacht Jeffrey ook nog eens een beetje uit. In de 63ste minuut heeft Aron de bal aan de zijlijn. Hij heeft de bal laag voor op zijn grote broer (Stan) die de bal maar hoeft in te tikken. 1-6. In de 67ste minuut maakt rechtsback Aron zijn 2de doelpunt van de middag. Koen legt de bal breed op Aron die het netje dus weer weet te vinden. 1-7. In de 74ste minuut krijgt onze keeper Roel h ook nog iets te doen. Dit had hij niet verwacht waardoor een zwak schot uiteindelijk toch in het doel beland. 2-7. Hierbij vroeg de scheidsrechter of wij niet een andere keeper hadden. In de 79ste minuut vind er een echte Barcelona aanval

plaats. Via Peter en Tim beland de bal bij Koen die de 2-8 binnen schiet. Het laatste doelpunt valt in de 81ste minuut. Doordat een speler van Venlosche Boys helemaal vrij staat bij een vrije trap kan hij de bal zo inkoppen. 3-8. Dit was het laatste wapenfeit en dus boeken wij een goede overwinning.

Volgende week spelen wij dan nog de andere bekerwedstrijd tegen Neer. Bij een overwinning of gelijkspel bekeren wij door en komen wij dus dichter bij onze doelstelling. De wedstrijd zal om 11.00 uur plaats vinden op Sportpark de Lust.