Tim Janssen (schot)

Mannen zondag, 3, 6e klasse 20

27 september 2015 10:30

Op een mooie zondagochtend wordt zoals gewoonlijk bij het verzamelen bij Grommen (cafe de Poorter) nagepraat over de avond ervoor. Ook wordt er gekeken of iedereen op tijd is. Helaas voor Jannes en Rowan bleek half 10 te vroeg te zijn om te vertrekken. Na het vertrek waren de gezichten gericht op Beringe 3. Dit is alweer de 3e derby dit seizoen.

Om half 11 wordt het beginsignaal afgegeven. Na de 5e minuut is de eerste kans voor Koningslust uit een vrije trap, de bal vliegt echter over. Na 15 minuten gaat het gelijk tegen elkaar op en zijn er weinig echte kansen voor beide ploegen geweest. Na 20 minuten is het the Joker (Niels) die de bal op het middelveld schiet van 18,5 meter de bal gaat echter rakelings langs aan de verkeerde kant van de paal. In de 25e minuut is het 0-1, The Joker (Niels) scoort met een stift over de keeper na een geweldig tikje van het hoogste niveau van De Kogel (Harm). Echter is het maar kort genieten van de voorsprong. Drie minuten later maakt Beringe de gelijkmaker 1-1. In de extra tijd van de eerste helft geeft de scheidsrechter een penalty aan Beringe na een perfect uitgevoerde schwalbe van de rechtsbuiten van Beringe. Hij neemt  de penalty zelf,  en schiet op de buitenkant paal. We gaan dus met een 1-1 stand de rust in.

In de rust wordt iedereen nog eens opgepept om nog 45 minuten te knallen. Na een goede kop thee zijn de mannen klaar voor de tweede helft.

De thee bleek goed te zijn want na 4 minuten staat het 1-2. Na een foute terugspeelbal van de verdediger op de keeper vangt the Magic (Roel) de bal op en schiet de 1-2 binnen.  Na een half uur spelen in de tweede helft begint Beringe de overhand te krijgen. Maar tot dusver heeft Koningslust nog steeds de controle en spelend op de counter. Met 11 man op eigen helft de ruimte klein houden zodat Beringe er niet door kan komen.  In de 83e minuut komt the Magic (Roel) vrij voor de keeper na een counter en schiet snoei hard de 1-3  binnen via onderkant lat. In de 87e minuut geeft Doefy (Luc) een steekbal op Djie ai Djo (Tim) die vervolgens beheerst de 1-4 binnenschiet. Dit is tevens de eindstand van deze zwaar bevochten overwinning.

Uiteindelijk zijn we met z’n alle bij Grommen op het terras beland om de overwinning te vieren!