Sander Kurvers (intikker)

Mannen zondag, 2, 5e klasse 13

13 maart 2016 12:15

L. Steeghs

Na een lange winterstop stond vandaag weer de eerste wedstrijd op het programma (die door ging). Het was gelijk de derby tegen Grashoek 2. Nadat we wilde aftrappen voor de eerste helft was de scheidsrechter iets heel belangrijks vergeten. Namelijk de wedstrijdbal. Nadat de bal was aangekomen kon de wedstrijd starten. Na 2 minuten werden wij al gevaarlijk. Een hoekschop van Roel H. werd door een speler van grashoek bijna in eigen doel gekopt. Waarschijnlijk was hij vergeten dat zij vandaag in een ander tenue speelde dan gewoonlijk. Na 16 minuten word Grashoek voor het eerst gevaarlijk met een vrije trap. Nadat Mick een scheef muurtje had neergezet scoorde Grashoek de 1-0. Van dit tegendoelpunt raakte Gona niet in paniek. In de 23ste minuut was het namelijk al 1-1. Dit doelpunt komt geheel op naam van 2 spelers van het 3de elftal. Jesper geeft de bal op Leroy die dan makkelijk de gelijkmaker kan maken. 4 minuten later komen wij op voorsprong. Deze keer weer een gevaarlijke hoekschop van Roel H. Deze word bij de 2de paal ingekopt door Karst. Het was het 2de doelpunt van Karst dit seizoen waarbij hij verdacht veel lijkt op Free Willy. Waarschijnlijk zijn grote voorbeeld. In de 40ste minuut mag ik de mooiste actie van de wedstrijd noteren. Koen maakt namelijk een weergaloze panna bij zijn tegenstander met een schitterende sleepbeweging. Na deze actie gebeurde er niks meer en was het rust. Overigens was volgens mijn assistent Peter v. Dijck het rustsignaal 1 minuut te vroeg.
In de 2de helft gebeurde er vrij weinig op het zeer matige veld. In de 57ste minuut ontstaat er veel ruimte in onze verdediging. 2 spelers van ons zijn net te laat bij de aanvaller die dan alleen op Mick afgaat. Helaas kan Mick de bal niet keren en word de stand 2-2. Na deze gelijkmaker kwamen we alweer snel op voorsprong. In de 61ste minuut omspeelt Sander de keeper en loopt de bal in het doel. Stand dus 2-3. Assist was wederom van Roel H. In de 80ste minuut krijgen wij nog een vrije trap. Koen staat achter de bal. Op de bank verwachten wij dat hij na zijn mooie panna deze er ook wel even in knalt. Maar nee, de bal gaat zelfs over het vangnet. In de 84ste minuut worden wij nog gevaarlijk. Na een counter van de ingevallen Aron (met zijn nieuwe haarbandje) legt hij de bal af op Sander die dan de paal raakt. Grashoek gaat dan nog voor de gelijkmaker maar gevaarlijk worden ze niet meer. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde en beginnen we 2016 met een derbywinst.
Volgende week spelen we thuis tegen VOS 3. Na een 4-3 nederlaag in Venlo hebben we thuis wel wat recht te zetten. Supporters zijn dus welkom om 11.00 op Sportpark De Lust.