90'

Mannen zondag, 2, 5e klasse 13

24 april 2016 12:00

Vandaag speelde wij de derby uit tegen Helden 4. Dankzij de vele blessures kregen wij vandaag hulp van 4 spelers namelijk Lars van de A1 en Mark, Remco en Bart van het 4de elftal. Voor deze derby waren er ook 17 supporters meegereisd naar Helden. Dit waren er veel meer dan de supporters van Helden die je maar op een hand kon tellen.

Om klokslag 12:06 uur floot de scheidsrechter voor het beginsignaal. Al snel bleek dat wij de betere ploeg waren maar dit leverde in het eerste kwartier geen grote kansen op. In de 15de minuut is een speler van Helden het lopen achter de tegenstander al moe en trapt hij Roel na. Hiervoor krijgt hij een gele kaart en mag hij 10 minuten op de bank gaan zitten uitrusten. 2 Minuten later maken wij al goed gebruik van de man meer situatie. Een korte corner komt bij Jeffrey die Pipi vrij ziet staan. Pipi krijgt de bal op zijn hoofd en kopt deze in het netje. 0-1. In de 24ste minuut krijgt Sander een grote kans. Op een steekpass van Pipi weet hij de Heldense keeper niet te verschalken. Na een half uur spelen wordt Helden voor de eerste keer gevaarlijk. De spits omspeelt Mick en legt de bal af op zijn medespeler die net langs het doel schiet. In de 33ste minuut krijgt Jeffrey een gele kaart nadat hij de bal weg schiet na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Dus ook hij moest 10 minuten op het bankje plaatsnemen. Helden wist niet te profiteren van deze man meer situatie. 1 Minuut nadat Jeffrey de gele kaart kreeg krijgt de speler van Helden die al geel had, weer een gele kaart. Die kon dus al snel gaan douchen. In de 41ste minuut krijgt Lars de bal aan de zijkant. Hij geeft deze voor op Bart die de bal niet goed raakt en langs schiet.

In de 2de helft wilde wij de voorsprong gaan uitbouwen. In de 50ste minuut is het Roel die met een afstandsschot de lat weet te raken. Na bijna een uur spelen moet Pipi het veld verlaten en komt Remco in de ploeg. Hij pakt de aanvoerdersband zonder na te denken af van Pipi en doet hem om zijn eigen arm. Net hierna red Mick prima op een schot van Helden. In de 70ste minuut weten wij eindelijk de voorsprong te verdubbelen. Peter geeft de bal voor op Jeffrey die Sander vrij ziet staan. Sander hoeft de bal alleen maar in te tikken en de 0-2 staat op het ontbrekende scorebord. 1 Minuut later wordt het 0-3. Jeffrey geeft de bal voor op Sander die de bal er weer intikt. 2 Minuten later wordt het 1-3. Na een verdwaalde voorzet van een Heldense speler schat Mick de bal verkeerd in en gaat de bal in het doel. In de 76ste minuut is Helden dicht bij de aansluitingstreffer. Echter ging de bal op de paal. In de 82ste minuut krijgt Stan nog een gele kaart. Deze kaart kreeg hij nadat de Heldense spits voor de 1000ste keer de grassprietjes van dicht bij wilde zien. In de 88ste minuut vind Helden wel de aansluitingstreffer. Daar waar de bal houdbaar leek voor onze doelman ging hij er toch in. 2-3. In de 90ste minuut wist Helden ook nog de zeer onverdiende gelijkmaker te maken. Mick laat de bal los na een schot uit de 2de lijn en een speler van Helden weet uit de rebound te scoren. 3-3. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde en spelen wij dus gelijk na een 0-3 voorsprong.

Helaas weten we de derby niet te winnen na een grote voorsprong. Een schrale troost was dat TSC had verloren. We staan nu op doelsaldo 2de. Volgende week spelen wij niet. Over 2 weken mogen we naar Tegelen toe waar waarschijnlijk de strijd om de 2de plek wordt beslist. De wedstrijd begint om 11.30 uur en we hopen dan dat we weer steun krijgen van een aantal supporters.