85'

Mannen zondag, 1, 5e klasse Extra promoties naar nacompetitie

31 mei 2015 14:30

Laarhoven, S.

In de finalewedstrijd om promotie naar de 4e klasse heeft Koningslust met 2-0 gewonnen van Egchel. Op het hoofdveld van collega-vereniging VV Helden zagen zo’n 700 toeschouwers de geelzwarten van trainer Mark Bos verdiend winnen van de oranjewitten van oefenmeester Peter Peeters. Verdiend op basis van vooral de tweede helft. Voor de rust ging de partij redelijk gelijk op maar na het openingsdoelpunt in de 55e minuut van GONA moest Egchel hierop het antwoord schuldig blijven ondanks alle inzet en strijdlust. Toen vijf minuten voor tijd de 2-0 viel was het duel gespeeld en kon Koningslust zich gaan opmaken voor een promotiefeest. Het arbitrale trio van deze zondag bestond uit scheidsrechter Laarhoven uit Aarle Rixtel, aan de lijn geassisteerd door de heren Huijs uit Meterik en van de Rijt uit Venhorst. In het begin ging de partij gelijk op met weinig kansen voor beide doelen. Het eerste opwindende moment was al dan niet een strafschop voor Egchel na een overtreding op Mathijs Venner in de 16 maar de leidsman wuifde alle protesten weg. Het verdere verloop voor rust werd gekenmerkt door veel corners en vrije trappen voor beide ploegen. De grootste mogelijkheden kregen Stefan Schroen voor Egchel met een schietkans over het doel van keeper Dennis Janssen en Freek Kessels voor Koningslust eveneens met een goede schietkans welke over de goal van Bjorn Oomen verdween. Na de thee kwam Egchelnaar Colin Bruisten in het veld voor Bert Hendriks. Na 2 minuten kreeg Stefan Schroen de eerste gele kaart van de wedstrijd na een overtreding. In de 55e minuut werd de wedstrijd open gebroken toen Roy Bos uit een vrije trap van Bram Rongen met het hoofd Egchel doelman Oomen kansloos liet, 1-0. Jurjen Verbong kwam daarna in het veld voor Bram Kessels. Colin Bruisten kreeg na driekwart wedstrijd de tweede en laatste gele kaart van de match na een overtreding op Nick Rongen. Egchel kreeg maar geen grip op het spel van GONA om de wedstrijd een andere wending te geven. Het probeerde wel middels corners en vrije trappen maar deze zorgden niet voor echt gevaar in de defensie van de tegenstander. Koningslust bleef het betere van het spel houden. Michiel Heijnen kwam namens Egchel in het veld voor Mathijs Venner en even later Bram Kempen voor Kai Schroder. Koningslust ruilde Nick Rongen in voor Roel Ghielen. De kans op de gelijkmaker voor de oranjehemden kreeg Stefan Schroen maar in kansrijke positie schoot hij hard over. Freek Kessels schoot namens Koningslust eveneens over het doel. De tijd begon te dringen en vijf minuten voor tijd kwam aan alle onzekerheid een einde toen na een scrimmage in het Egchelse strafschopgebied Roel Ghielen het laatste tikje gaf, 2-0. De laatste wissel was voor Tom Hunnekens namens Koningslust die in de 90e minuut Freek Kessels verving. Na wat blessuretijd floot arbiter Laarhoven voor het einde. Koningslust wint verdiend met 2-0 en keert na 18 jaar terug in de 4e klasse. Egchel speelt volgend seizoen in de 5e klasse. Proficiat aan de promovendus.