Mannen zondag, 1, 5e klasse 5D nacompetitie

10 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Hensgens, R.H.

Op een mooie lentedag is Dhr Hensgens de aangewezen man om Koningslust – Rkavc in goede banen te leiden. Na een aftastend begin van beide partijen is het Koningslust wat de wedstrijd naar zich toe trekt. Bram Rongen kan een afvallende bal helaas net niet de juiste richting meegeven.  Enkele minuten later laat Nick Rongen zijn tegenstander opnieuw zijn hielen zien maar zijn afgemeten voorzet bereikt helaas geen medespeler. Rkavc moet het vooral hebben van de lange bal maar voorin kunnen ze geen potten breken. Koningslust blijft goed combineren en na precies 30 minuten komt de voorzet van Nick Rongen precies op het hoofd van Tommy Janssen, helaas treft zijn kopbal de paal. Dan volgen er enkele hachelijke momenten in de wedstrijd. Tim Wijnands moet opspringen om zijn ledematen te redden maar de scheidsrechter  ziet hier geen overtreding in waarna Tim het duel erna flink doorgaat op zijn tegenstander. Tot ieders verbazing trekt de scheidsrechter van dienst de rode prent en zo moet Koningslust door met 10 man. Geel was echter meer dan zwaar gestraft voor deze overtreding. Tot overmaat van ramp weet een speler van Rkavc de toegekende vrije trap bij de 2de paal binnen te schieten. Net voor rust krijgt de linksback van Rkavc ook een gele kaart als hij wederom aan de noodrem moet trekken om Nick Rongen af te stoppen. Dit zou echter gevolgen hebben voor Nick want hij moet zich in de rust laten vervangen met een vermoedelijke hersenschudding. Roel Ghielen komt hem vervangen bij aanvang van de 2de helft. Dezelfde Roel Ghielen is ware plaag voor de defensie van Rkavc met zijn snelheid. In de 50e minuut loopt hij wederom iedereen eruit maar zijn schot kan gepakt worden door de doelman ten koste van een corner. Deze corner wordt door Robert Delissen op de hand van een verdediger gekopt. Heel Koningslust schreeuwt om een strafschop maar de scheidsrechter wuift dit weg. Zelfs met 10 tegen 11 blijft Koningslust de wedstrijd dicteren. Na 10 minuten in de 2de helft maakt Rik Wijnands zijn rentree na meer dan 1 jaar revalideren na een zware knieblessure, hij vervangt Roy Bos die niet helemaal fit meer is. Rik heeft precies 3 minuten nodig om zijn rentree op te luisteren met een doelpunt en zo Koningslust op gelijke hoogte te zetten. Hij jaagt goed door op de achterhoede en via de klust caramboleert de bal over de doelman in het net. Koningslust gaat met 10 man op zoek naar de winnende treffer en via kansen voor Roel  Ghielen , Rik Wijnands en Bram Rongen had dit ook zo maar kunnen gebeuren echter ontbrak het vandaag aan dat kleine beetje geluk wat je nodig hebt in zo’n wedstrijden. Vijf minuten voor tijd kan Robert de bal net niet goed genoeg inkoppen, de keeper redt ten koste van een corner. De vermoeidheid van het met 10 tegen 11 spelen is in de laatste minuten duidelijk zichtbaar en Koningslust kan niet meer de wil op leggen aan de tegenstander van vandaag. Zo kan het gebeuren dat Mick Berkers, die overigens niet veel te doen had vandaag, in de 90ste minuut met een puike redding het gelijkspel veilig lijkt te stellen. Ware het niet dat in de aanval daarop de bal voor het doel van Koningslust blijft liggen, Koningslust krijgt de bal niet weg en zo kan een aanvaller van Rkavc de niet verdiende 1-2 op het scorebord zetten.  Nog geen minuut later fluit de leidsman voor de laatste keer op zijn fluitje en blijven de mannen van Koningslust ontreddert achter. Waar we 3 punten hadden verdiend krijgen we er uiteindelijk helemaal geen maar zo kan het ook af en toe gaan in het voetbal. Donderdag gaan we op bezoek bij Svh’39 in Herkenbosch om daar ons te revancheren voor deze onfortuinlijke nederlaag en daarmee toch nog uitzicht te houden op de 4de klasse.