...

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

26 april 2015 14:30

Fransen, W.H.G.

Koningslust is nog volop in de race voor de derde periode titel, hiervoor zouden de drie punten  tegen het op de laatste plaats staande  Heibloem  welkom zijn .Koningslust dat de eerste wedstrijd in Heibloem verloren had, wist dat het een taaie wedstrijd zou worden. Het is het opbouwend voetbal van Koningslust tegen het lange ballen voetbal van Heibloem . In de eerste helft is het Koningslust dat maar moeilijk in zijn spel komt waar we anders een goed combinerend elftal zien , gaan ook wij de lange bal spelen . Heibloem kan dit spel beter en er ontstaan wat  vrije trappen voor Heibloem die echter geen gevaar opleveren. Nick Rongen kan wel een paar keer op rechts goed doorkomen echter de voorzetten eindigen in de hand van de keeper of bij een verdediger van Heibloem.Koningslust gaat na 20 minuten  toch wat  meer combineren en krijgt wat meer vat op het spel.Roy Bos krijgt de bal en kan vanaf het middenveld vrij op het doel van Heibloem af echter met alleen de keeper nog in doel speelt hij de bal te ver voor zich uit,  de keeper weet de bal dan ook makkelijk weg te spelen.Even later is er een voorzet van Freek Kessels  jammer genoeg kan Tommy Janssen hier net niet bij .Na 35 minuten moet de geblesseerde Peter Janssen zich laten vervangen door Tom Hunnekes.Er zijn in de eerste helft veel kansen voor Koningslust maar of de scherpte ontbreekt in het afmaken of de voorzet komt net niet aan .Met nog een paar  minuten voor de thee  is er dan  wel een perfecte boog bal  van Tommy Janssen op Bram Rongen,volledig vrij lopend gaat hij op de keeper af en schuift de bal beheerst in het doel.Met de 1-0 gaan we dan rusten.

Koningslust komt  na de thee met meer combinatie voetbal en al na tien minuten heeft dit bijna resultaat Freek Kessels zet Tommy Janssen helemaal vrij voor het doel van Heibloem maar ook Tommy  ziet  de keeper van Heibloem zijn schot keren.In de twintigste minuut krijgt Heibloem een vrije trap te nemen op 30 meter van het doel van Dennis Janssen.  De wordt hard en laag in de hoek geschoten Dennis heeft hier geen antwoord op en de 1-1 staat op het score bord.

Koningslust is even van slag na dit tegen doelpunt en Heibloem kan bijna profiteren na een terugspeelbal kan Dennis de bal niet goed wegschieten en pakt hij de opspringende bal in zijn handen  . Met de vrije trap die hier uit volgt  gaat Heibloem slordig om, er wordt tegen een medespeler geschoten en het gevaar is geweken.Even later is er een lange bal van Bram Kessels op zijn broer Freek maar de Heibloem verdediging kan nog net op tijd ingrijpen.Met nog 15 minuten op de klok wisselt Jurjen Verbong voor Roel Ghielen.Roel weet direct een paar keer goed door te komen over rechts ,maar zijn voorzet wordt  over gekopt en de ander beland in de handen van de keeper .In de laatste minuut krijgt Koningslust dan bijna toch nog de winst, maar het goede schot van Nick Rongen beland op de binnenkant van de paal en komt weer terug het veld in.met de 1-1 eindstand doet Koningslust geen goede zaken.

Maar met iets meer scherpte in de afwerking van de vele kansen ,komt het in de volgende wedstrijd tegen st odilienberg vast goed.