...

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

12 april 2015 14:30

Tielen, J.M.M.E.

Op een mooie lentedag fluit dhr Tielen pupil van de week Skip van Meegen richting het doel van Roggel. Skip laat de mannen van Koningslust zien hoe het moet en schiet de shoot-out tegen het netje. Over naar de wedstrijd van vandaag. Vandaag moest er gewonnen worden om uitzicht te houden op een plek die recht geeft op nacompetitie wedstrijden. De wedstrijd begint aftastend van beide kanten. Koningslust deelt enkele speldenprikken uit maar weet het net niet te vinden. Dan mag Roggel een vrije trap nemen op rechts, deze vrije schop vindt het hoofd van een medespeler en de 0-1 is een feit. Een minuut later geeft Jurjen voor op Bram Rongen maar zijn inzet belandt op de paal. De volgende corner van Koningslust in minuut 7 wordt afgeslagen en via een razendsnelle counter komt Roggel op een 0-2 voorsprong. De spits van Roggel geeft de bal meteen diep op de rechtsbuiten, die kapt zijn man uit en schiet de bal bij de eerste paal binnen. Nog binnen het kwartier krijgt Koningslust een zeer dubieuze penalty tegen en zo is de 0-3 een feit. De spelers en toeschouwers vragen zich hardop af wat gaat hier vandaag gebeuren. Na een kleine 20 minuten spelen besluit scheidsrechter Tielen om ook Koningslust een cadeautje te geven. Hij legt de bal op de stip als Nick Rongen in de rug gelopen wordt, Bram Rongen heeft geen enkele moeite met dit cadeautje en zet de 1-3 op het scorebord.  Na precies 27 minuten een onnodige terugspeelbal op doelman Dennis Janssen, deze laat zich verrassen door de spits van Roggel. Hij ontfutselt Dennis de bal en schiet de 1-4 tegen de touwen.  Na een half uur een tactische wissel van trainer Mark Bos. Hij wisselt verdediger Robert Delissen voor spits Roy Bos. Roy staat nog geen 5 minuten in het veld als hij de corner van Freek Kessels perfect weet binnen te koppen. Zo gaan we rusten met een ongekende stand van 2-4. In de rust is iedereen het erover eens dat het simpelweg niet goed genoeg was en dat we de goals te makkelijk weggegeven hebben. Gelijk na rust verstuurt Jurjen een splijtende pass op Bram Rongen hij weet zich echter geen raad met de geboden kans. Koningslust gaat steeds meer met de lange bal spelen en Roggel komt er steeds moeilijker uit. Na 58 minuten krijgt Koningslust een vrije trap op een kansrijke positie, Bram Rongen neemt deze vrije trap perfect en schiet hem onhoudbaar in de hoek. Nog geen 2 minuten later staat de gelijkmaker op het bord als Nick Rongen een steekbal van Roy Bos op waarde schat en de bal langs de doelman in het netje schuift. Nu hebben we nog een half uur om de winnende te maken. Freek ziet zijn schot geblokt worden ten kostte van een corner. Deze levert helaas niets op. Het kantelpunt volgt in de 75ste minuut als de doelman van Roggel besluit om spits Roy Bos te torpederen. Hij kan inrukken met een rode kaart en Bram Rongen mag vanaf elf meter aanleggen voor zijn 3de treffer. Hij faalt niet en zet de 5-4 op het scorebord.  De moegestreden Freek Kessels staat zijn plaats af aan Tim Janssen en enkele minuten later maakt ook Roel Ghielen zijn rentree op de velden na lang blessureleed.  In de 85e minuut laat Roggel de uitgelezen kans op de 5-5 liggen als Bram Kessels net op tijd is om het schot te blokken. Net voor tijd doet Nick Rongen met zijn tweede van de middag de wedstrijd op slot als hij het steekballetje van Tim Janssen weet te promoveren tot een doelpunt. Scheidsrechter Tielen besluit dat het genoeg is geweest voor vandaag en blaast voor de laatste keer op zijn fluitje. Volgende week wacht ons de lastige wedstrijd in en tegen Bieslo. Mannen succes !