76'

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

29 maart 2015 14:30

Mazzei, T.G.C.

Om 14.30 uur klonk het startsignaal voor de wedstrijd SVH’39 tegen Koningslust. Ondanks de vele regen en wind was het veld goed bespeelbaar. Koningslust had het vooral in de beginfase erg lastig en had moeite met het weg krijgen van de bal. SVH’39 profiteerde goed van het windvoordeel in de eerste helft en bleef goed druk zetten. De eerste goede kans was echter voor de geel zwarten waar Peter Janssen mocht aanleggen voor een vrije schop. De muur stond echter goed opgesteld waardoor het niet tot een doelpunt kwam. SVH’39 blijft drukken en krijgt 2 grote kansen. Gelukkig voor koningslust was de eindpass twee keer onvoldoende waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Koningslust is met momenten gevaarlijk en ziet Jurjen Verbong en Bram Rongen jammerlijk missen. In de 30ste minuut verandert de wedstrijd als de scheidsrechter uit België de bal plots op de stip legt. Peter Janssen is zich van geen kwaad bewust, gaat verhaal halen en kan met 2x geel vertrekken. SVH’39 weet zich hier wel raad mee en schiet dit buitenkansje binnen 1-0. Koningslust zoekt dan naar een oplossing met een man minder en krijgt plots een kans als Tim Janssen vrij doorloopt en Jurjen Verbong een 100% kans geeft. Jurjen haalt uit maar mist het doel op een halve meter. SVH’39 schakelt een tandje bij en incasseert hierbij 2 gele kaarten. Het is dan bijna rust als Roy Bos de bal terug wilt  terug spelen op de keeper. Echter ziet hij de spits over het hoofd en als snel is de stand 2-0. Na rust komt Nick rongen in het veld voor Tim Janssen. Koningslust zet druk ondanks dat het met een man minder speelt. Tot echte kansen leidt dat nog niet totdat Tommy Janssen over links door kan lopen. Hij haalt de achterlijn en zet voor. De voorzet mist echter scherpte en de kans is verkeken. Dan is het Nick Rongen die over rechts de 16 meter binnen dribbelt. Nick wordt klem gezet en krijgt hiervoor een strafschop. De speler van SVH’39 krijgt zijn 2de gele kaart en kan ook inrukken. Bram Rongen legt aan en schiet raak vanaf de stip 2-1. Koningslust probeert te blijven voetballen om zo minimaal een puntje uit het vuur te slepen. Het spel golft op en neer en beide teams komen niet tot grote kansen. In de 77ste minuut mag SVH’39 aanleggen voor een vrije trap. De bal gaat over de muur buiten bereik van keeper Dennis Janssen 3-1. Koningslust wisselt nogmaals. Robert Delissen komt in het veld voor Roy Bos en voegt zich bij de voorhoede. Koningslust krijgt nog een aantal kansen maar krijgt de bal er maar niet in. Als het eindsignaal klinkt staat Koningslust met lege handen en moet het zich richten op de volgende wedstrijd na het paasweekeinde