Mannen zondag, 1, 5e klasse D

8 maart 2015 14:30

Bloemen, M.L.A.

Vandaag voor V.V. Koningslust de uitwedstrijd tegen Horn op het programma. Na 2 nederlagen, snakt Koningslust naar de eerste 3 punten in 2015.

De eerste 15 minuten was van beide partijen erg slordig met veel onnodig balverlies. In de 15e minuut werd Nick Rongen diep gestuurd. Een fel duel met een verdediger van Horn als gevolg. Nick lijkt de verdediger voorbij te spurten, maar op het laatste moment krijt Nick een arm in zijn gezicht. Scheidsrechter geef zonder twijfel de rode kaart. Omdat de grensrechter het niet eens is met de beslissing, weigert deze nog te vlaggen. Hierop staakt de scheidsrechter de wedstrijd en gaan beide ploegen de kleedkamers in. Na ongeveer 15 minuten vind de scheidsrechter het tijd om weer verder te spelen. Horn met 10 man verder. Koningslust is met een man meer beter en zoekt het doel van Horn. Peter Janssen is dichtbij, maar zijn schot gaat enkele centimeters over. Ook Bram Rongen probeert het met een vrijetrap maar deze wordt gestopt door de keeper. In de 21e minuut krijgt Horn een vrijetrap. Deze wordt goed voorgegeven en de spits van Horn kan geheel vrijstaand de 1-0 tegen de touwen werken. Koningslust is compleet van slag en lijdt zeer veel balverlies. Het is duidelijk dat Horn veel inzet toont en Koningslust veel aan de bal laat. Echter weet Koningslust hier niet mee om te gaan, het spel is erg slordig en lang zijn er geen kansen te benoemen. Koningslust krijgt een vrije trap in de 40e minuut. Deze wordt hard ingeschoten door Bram Rongen. De keeper pakt de bal, maar laat los. Freek Kessels is er als de kippen bij en kan de 1-1 binnen werken. Met deze stand gaan we rusten.

De tweede helft is net begonnen of Freek Kessels laat 3 verdedigers zijn hielen zien. Hij legt de bal af op Nick Rongen, zijn schot wordt helaas tot corner verwerkt. Uit deze corner wordt Bram Rongen onreglementair naar de grond gewerkt. Een penalty voor Koningslust, die wordt benut door Peter Janssen. Horn gaat een stapje feller spelen en maakt vaak enkele harde overtredingen wat leidt tot 3 gele kaarten. Freek Kessels wordt aangespeeld in de spits en deze legt de bal prima af op Bram Rongen, zijn schot is te slap en kan worden gered door de keeper. Het spel van Koningslust blijft erg slordig, wat niet leidt tot een groot overwicht. De definitieve beslissing valt in de 82e minuut. Roy Bos geeft een goede steekbal op Freek Kessels, deze twijfelt geen moment en knalt de 1-3 tegen de touwen. De buit is binnen voor Koningslust. 2 minuten voor het einde krijgt een speler van Horn zijn tweede gele kaart. Hier is hij, evenals de gehele bank en staf van Horn, het niet mee eens. Reden voor de scheidsrechter tot het definitief staken van de wedstrijd. Helaas voor Horn en Koningslust met nog 1 minuut op de klok. Hoe dit zal aflopen zal later bepaald worden. Met nog een minuut op de klok is de stand 1-3 in het voordeel van Koningslust.