95'

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

22 februari 2015 14:30

Benyahya, A.

Onder een schraal winterzonnetje moest Koningslust vandaag uit tegen Reuver. Reuver is de koploper van dit moment maar kon voor de winter in koningslust de punten nog maar net meenemen. Reuver begon fel aan de wedstrijd en wist direct goed druk te zetten. De geelzwarten waren nog niet goed bij de les en konden niet onder de druk uitvoetballen. Het spel was slordig en onverzorgd waardoor Reuver al na 9 minuten op een verdiende voorsprong stond. Balverlies op het middenveld en een snelle counter later stond het 1-0. Slecht 3 minuten later is het alweer raak als Koningslust onnodig balverlies lijd en de bal 5 tellen later al weer in het net ligt 2-0. Koningslust beseft dat het zo niet verder kan en er werk aan de winkel is. Koningslust speelt feller en weet de aanhouden druk van de thuisploeg van zich af te spelen. In de 17e minuut is het Bram Rongen die vrij kan oplopen en mag uithalen. Echter kijkt hij goed om zich heen en bedient Jurjen Verbong met een niet te missen kans 2-1. Koningslust blijft fel spelen en de slag word steeds meer beslist op het middenveld. Beide teams krijgen nog een kleine kans voor dat de rust zijn intrede doet. Na de thee zet Koningslust de gashendel vol open en speelt het op de aanval. Reuver moet vol aan de bak en trapt de rem meerdere malen in om Koningslust in bedwang te houden. Koningslust krijgt een paar goede kansen via Nick Rongen (net naast) en Tommy Janssen (redding keeper). Reuver probeert er op de counter uit te komen maar word steeds gestuit door de verdediging van Koningslust. Als Koningslust nog meer druk zet word het spel grimmiger en moet Reuver alle zeilen bij zetten en incasseert het 2x geel. Ook Tom Hunnekens moet ingrijpen om de 3-1 te voorkomen en ziet ook een gele prent. Koningslust krijgt loon na werk als het na een vrije trap scoort. Het is Bram rongen die de bal neerlegt en mooi over de muur krult buiten het bereik van de keeper 2-2. Reuver zoekt daarna weer de aanval om puntverlies te voorkomen. Koningslust bijt op zijn tanden en krijgt nog de beste kansen. Wederom moet de koploper hard ingrijpen en krijgt een speler van Reuver zijn 2de gele kaart en dus rood. Koningslust wilt profiteren en schuift zoveel mogelijk mensen naar voren. Er volgen nog een paar kleine kansen en de overwinning ligt op de loer. In de 5de minuut van de extra tijd is het Reuver dat nog een vrijtrap krijgt op 20 meter van het doel. Het gelukt ligt aan de zijde van de koploper als de vrije trap tot ieders verbazing de kruising invliegt 3-2. Een zure nederlaag voor de geelzwarten waar een punt minimaal was verdient. Op naar volgende week, en met het getoonde spel van de laatste 70 minuten moet dat zeker goed komen.

Klik voor het artikel van Reuver met daarin diverse foto's..