...

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

15 maart 2015 14:30

Heijnen, H.L.W.

Op het ijskoude sportpark de Lust krijgt Koningslust 1 vandaag Roermond op bezoek ,de wedstrijd in Roermond werd een ruime overwinning voor Koningslust, maar dat is nog geen

garantie dat het een makkelijke wedstrijd gaat worden . Roermond heeft het na de winterstop goed gedaan en nog geen wedstrijd verloren.

Het voetbal wat we te zien krijgen ziet er goed uit beide ploegen gaan voor de volle winst , Koningslust combineert goed en krijgt wat kleine kansen .Roermond kan in het eerste kwartier goed  mee komen en ook zij krijgen wat kansen. Een vrije trap in de 10de minuut gaat net over Dennis Janssen zijn doel .Even later is het Nick Rongen die op rechts goed doorgaat maar op het laatste moment wordt gestuit.   Koningslust mag dan  een vrije trap net buiten de 16 meter  nemen .Maar ook hier  geen resultaat.

Het spel van Gona wordt steeds beter en Roermond moet alle zeilen bijzetten om aan de bal te komen .Bram Kessels ziet zijn schot net naast gaan en een kopbal van Nick Rongen is te zacht om de keeper van Roermond te passeren. Bij beide ploegen geeft de verdediging weinig weg en kunnen we na drie kwartier met een 0-0 stand  even opwarmen met een kop koffie in de kantine.

Na de thee is er een verandering in het spel van Roermond , het goede combineren van Koningslust wordt nu meer, al dan niet onreglementair, onderbroken . Na 10 minuten komt Nick Rongen ten val met twee verdedigers van Roermond er volgt een corner, maar een van de verdedigers komt eerst nog verhaal halen bij Nick en slaat hem in de maag .

De goed leidende scheidsrechter Heijnen  ziet dit echter niet, en laat het bij de hoekschop  Bram Rongen neemt de hoekschop  en de bal komt weer bij hem terug ,hij gaat twee man voorbij en wordt dan in het penalty gebied gevloerd .

Strafschot Peter Janssen weet hier wel raad mee en de 1-0 is een feit.

Een paar minuten later krijgt Roermond een vrije trap te nemen die willen zij snel nemen, Tommy Janssen loopt echter net voor de bal langs en in plaats van de bal te schieten  schiet de aanvoerder van Roermond Tommy omver . Hiervoor krijgt hij een rode kaart en moet Roermond met tien man verder.

Met 11 tegen 10 is het voor Koningslust weer makkelijker  om de bal rond te spelen en wordt de aanval gezocht om de 2-0 te maken . Roermond speelt alleen nog op een counter bal waar ze hun geluk mee zoeken. Dit lukt  en hier gaat de verdediging van Koningslust in de fout de speler komt ten val binnen de 16 meter en de bal gaat op de stip.

Ook deze penalty gaat er in en met de 1-1 op het score bord is het Koningslust dat zich zelf tekort doet .

Volgende week tegen Kessel houden we met wat meer geluk de punten thuis.