87'

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

30 november 2014 14:30

Schnitzler, A.J.M.

Vandaag op het programma de wedstrijd tussen koningslust 1 en Bieslo 1. Op papier was Bieslo de favoriet gezien de stand. De wedstrijd begon rond half 3 toen er door scheidsrechter Schnitzler op het fluitje werd geblazen voor het begin signaal. Dat Bieslo de favoriet was viel de eerste helft niet te zien. Koningslust kwam sterk uit te startblokken en wist de opbouw van de gasten goed te ontregelen. Bieslo had geen antwoord op het goede combinatiespel van Koningslust en liep veelvuldig achter de bal aan. Na 10 minuten is het een afgeslagen corner die vrij voor de voeten komt van Robert Delissen. Deze weet de bal echter niet goed te drukken en schiet hoog over. In de 24ste minuut is er een korte vrijtrap die beland in de loop van Jurjen Verbong maar hij weet hier echter geen raad mee en vergeet de bal af te werken op doel. Bieslo moet alle zeilen bij zetten en incasseert 2 gele kaarten om de thuisploeg van score af te houden. Een noodgedwongen wisselt vind dan plaats als Bram Kessels geblesseerd het veld verlaat voor Aaron Vissers. Na 30 minuten is het Bieslo dat voor het eerst gevaarlijk kan worden. Na niet voldoende te bal te hebben weggewerkt zijn de gasten er als de kippen bij, en brengen ze de stand na een mooi geplaatst schot op 0-1. Op dat moment is dit geheel tegen de verhouding in. De wedstrijd sluipt langzaam naar de rust toe en beide teams krijgen nog een gele prent. Na rust is het Bieslo dat de betere kansen krijgt. Het spel word aan beide kanten iets slordiger en Bieslo profiteert hier het beste van. In de eerste 10 minuten na rust worden er nog twee kansen van Bieslo aan de verkeerde kant van de paal gewerkt. Maar in de 55ste minuut is het Bieslo dat de score verdubbeld. Na een bal uit de kluts is het een koud kunstje om de bal binnen te schuiven 0-2. Bieslo laat zich inzakken en probeert op de counter de score uit te breiden. Koningslust probeert te drukken en komt in de 59ste minuut via een corner terug op 1-2. Robert Delissen knikt de bal hard tegen de touwen en brengt de spanning terug in de wedstrijd. Koningslust zet aan en werkt hard om op gelijke hoogte te komen. Bieslo heeft zijn handen vol en stuit de opmars door fel te spelen en ontvangt nog 3 maal de gele kaart. Na 70 minuten dribbelt Bram Rongen het middenveld over en geeft Tom Hunnekens een grote kans. Echter wacht hij te lang waardoor zijn schot kan worden geblokt. Bieslo blijft gevaarlijk op de counter en scoort na een mooie aanval de 1-3. Met nog 5 minuten te spelen lijkt de wedstrijd over maar, niets is minder waar. Na een mooie aanval en voorzet van Tim Janssen is het Nick Rongen die de 2-3 binnen kopt. Beide teams gaan tot het uiterste als uiteindelijk het eindsignaal klinkt. Koningslust verliest maar was vandaag zeker niet de mindere partij. Dit geeft weer hoop en goede moed voor volgende week uit tegen vlodrop.