87'

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

26 oktober 2014 14:30

Rosbender, J.H.H.

Onder een lekker herfst zonnetje stonden Koningslust 1 en Horn 1 tegenover elkaar op sportpark de Lust. Vooraf was de opdracht duidelijk. Wilt Koningslust nog een rol van betekenis spelen deze competitie zal het moeten winnen vandaag. Voor Horn gold dat het bij winst aansluiting zou houden in de top van de ranglijst. De wedstrijd begon voorzichtig. Beide ploegen begonnen voorzichtig en zochten rustig de aanval. De eerste kans was voor de thuisploeg waar Roy Bos na een voorzet van rechts de bal niet voldoende kon raken en het doel miste. Een minuut later was het de spits van Horn die bijna vrij voor de goalie kwam maar de pass vanuit de verdediging net niet kon aannemen. Weer een aanval van Horn waarbij de rechtsbuiten de keeper omspeelde en de bal wist voor te zetten. Gelukkig voor de geelzwarten was de verdediging attent en kon nog net op tijd de bal worden weggewerkt. Roel Ghielen ontving de bal aan de rechterzijde van het veld. Na een mooie solo kwam hij 1 op 1 met de keeper maar speelde de bal iets te hard voor zich waardoor de keeper de bal op kon rapen. In de 22ste minuut was het de linksback van Horn die vrij kon doorlopen en met een bekeken schuiver de lange hoek zocht 0-1. De wedstrijd werd aan de kant van Koningslust wat slordig. Horn profiteerde en had het betere van het spel. Echter waren de grootste kansen voor rust nog voor Koningslust. Zo kreeg Freek Kessels een vrije schietkans na een mooie steekbal van zijn broer (net naast) en kon Bram Rongen na een mooie actie schieten (tegen de keeper) waarna Freek de vrijgekomen bal tegen een medespeler aanschoot. Daarna komt Jippe binnen de lijnen voor de niet fitte Roel en incasseren Horn en Koningslust beide nog een gele kaart. Na rust lijkt de wonderthee zijn werk te hebben gedaan. Koningslust schiet uit de startblokken en zet de tegenstander direct vast. Een pass van Freek op Nick lijdt tot een grote kans. De voorzet word eerst nog gemist maar wordt daarna binnengewerkt via de paal door Jippe 1-1. Nog geen minuut later is het weer Nick Rongen die goed op snelheid is even opzij kijkt en de vrijstaande Roy zijn doelpunt gunt 2-1. Voor diegene die iets later uit de rust waren gekomen was het vast even schrikken. Horn komt al snel bijna terug in de wedstrijd als de bal na een voorzet via de kluts bijna in het doel verdwijnt. Echter staat Robert op de juiste plek en blijft de gelijkmaker uit. We noteren inmiddels de 60ste minuut als Nick weer vrij kan opstormen na een pass van Freek. Weer ziet hij Roy, weer geeft hij af en weer is het raak 3-1. Horn word feller en probeert Koningslust zo te ontregelen en incasseert een gele kaart. In de 70ste minuut kan Nick weer opstormen na een mooie pass van Bram Rongen en grijpt de keeper na een gevaarlijke tackel iets te laat in en mag zo na direct rood het veld verlaten. Tim Janssen verlaat dan het veld voor Pipi en Horn kan op dat moment nog weinig brengen. Jantje komt nog binnen de lijnen voor de geblesseerde Robert. Met nog 10 minuten te spelen loopt Koningslust via Bram Rongen, Jantje en Roy uit naar een 6-1 voorsprong. De scheidsrechter fluit dan voor het einde en de eerste thuisoverwinning is dan een feit. En verdiende overwinning voor de geelzwarten. Volgende week de derby in en tegen Kessel. Hopelijk een mooi weerzien met oud trainer Ruud en wederom 3 punten.