...

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

21 september 2014 14:30

Tielen, J.M.M.E.

Konigslust komt als promovendus in de vijfde klasse stroef opgang, werd de eerste wedstrijd verloren ,de tweede werd een gelijk spel , en kwam de ploeg van trainer Marc Bos  vandaag tegen Vlodrop  weer met een gelijk spel van het veld.

De eerste 10 minuten is het van beide kanten aftasten , de bal wordt  door Koningslust rondgespeeld en zodra vlodrop de bal heeft proberen zij het spel te versnellen .

Dit gaat dan meestal ten koste van balverlies  en probeerde Koningslust het spel weer te maken door  met  goed voetbal  de spitsen in stelling te brengen.

Na 10 minuten is er de eerste actie van Vlodrop op het doel van Dennis Janssen en kan Roy Bos de bal nog net tot corner verwerken, de corner levert Vlodrop niets op , als Koningslust dan ten aanval gaat levert dat ook voor Gona een corner op maar de bal wordt net over gekopt.

In de 20st minuut breekt de spits door de Gona verdediging, er ontstaat een gevaarlijke situatie maar

Bram Kessels weet het schot van de spits op het laatste moment te blokken .

Een paar minuten later een prima steekbal Freek Kessels op  Roy bos die goed voor de laatste man van Vlodrop komt en de bal beheerst langs de keeper van Vlodrop schiet .

Met de 1-0 op het score bord gaat Koningslust wat makkelijker voetballen.

Iets te gemakkelijk want Vlodrop zet nog een tandje bij en het snelle overschakelen van Vlodrop staat de Gona verdediging niet goed en is de gelijk maker een feit.

Een  mooi schot van Nick rongen is het Gona antwoord, het gaat maar net over. Maar ook Vlodrop krijgt kansen om de 1-2 op het score bord te krijgen ,een kopbal gaat net naast en de daarop volgende corners worden door de Gona verdediging goed  verwerkt. Als Jurjen Verbong in de 35 ste minuut een prima voorzet heeft, kunnen  Nick en Roy de bal net niet verzilveren.

De geblesseerde Peter Janssen verlaat het veld en Roel Gielen komt er in.

Er komen nu wat meer aanvallen op het doel van Vlodrop,  we zien mooie combinaties met Nick Rongen en Freek Kessels  en even later wordt Roel Gielen door Jurjen Verbong in een prima positie gebracht , maar de Vlodrop keeper weet het gevaar te keren.

We gaan rusten met een 1-1 stand.

Na de thee zien we een feller Vlodrop  met als gevolg een groter aantal overtredingen, en ook harder  het duurt dan ook niet lang als de eerste rode kaart volgt, de doorgebroken Nick Rongen kan op het laatse moment door de Vlodrop verdediger worden gestopt dat hem dit een rode kaart kost neemt hij op de koop toe. Tim Janssen verlaat ook het veld maar voor hem komt Robert Delissen in het veld . De vrije trap levert Koningslust niets op ,maar met een man meer op het veld is het een kwestie van tijd dat er een doelpunt valt .  Dat gebeurd dan ook 2 minuten later is het raak maar dan wel voor Vlodrop.  De vrije man die koningslust nu heeft wordt niet benut en Vlodrop maakt gretig gebruik van een fout in de Koningslusters achterhoede, Dennis Janssen kan de situatie niet redden en het is  1-2.

Gona dringt nu meer aan om de gelijk maker te maken wat ten koste gaat van het goede voetbal . Het veld overwicht van Koningslust in spelers zien we  niet . Dan gaat er weer een speler  van Vlodrop te ver  met een zware overtreding op Nick Rongen met als gevolg de tweede rode kaart voor Vlodrop.

Er komt nu nog meer ruimte voor Koningslust om de bal rond te spelen , er volgen  een paar schoten en een aantal bijna doelpunten voor Gona, maar de schoten gaan naast of zijn een prooi voor de keeper .

De Vlodrop verdediger neemt dan te lang de tijd om de bal weer in het spel te  brengen wat hem op geel komt te staan.

Twee minuten later doet hij dit weer en mag hij van de scheidsrechter ook het veld verlaten. Met nog 8 mensen op het veld weet Koningslust dan de gelijkmaker te maken . Uit een voorzet weet Freek Kessels te scoren .

Er is nog weinig tijd om de wedstrijd te winnen scheidsrechter Tielen laat nog 4 minuten doorgaan maar het lukt niet om de volle winst te pakken.

Na het laatste fluitsignaal komt de keeper en de leider van Vlodrop verhaal halen bij de scheidsrechter , deze is daar niet van gediend en trekt voor beide nog een rode  kaart.

Met de 5 rode kaarten en een gelijk spel op zak verlaten de spelers van vlodrop de lust.