Grashoek 1 (zon)

1 - 1

Koningslust 1 (zon)

22 april 2012 14:30

Geen winnaars afgelopen  zondag op de Peelrand in de derby tussen Grashoek en Koningslust die in een 1-1  remise eindigde. Daarmee behaalde geen van beide ploegen een tevredenstellend  resultaat. Koninglust degradeerde zondag uiteindelijk definitief door het  puntenverlies in Grashoek en de remise van Liessel in Bakel. En bij Grashoek  blijft het uitermate spannend. Grashoek steeg dan wel een plaats op de ranglijst  maar de marge met de veilige zone is nog steeds maar 2 punten waardoor de  Grashoekers nog 2 heel spannende duels tegemoet gaat tegen PVV en Elsendorp die  beide ook strijden voor lijfsbehoud.

Er  was zondag zeker niemand die tevreden de Peelrand konden verlaten want het  vertoonde spel was behoorlijk povertjes. Het weer zou nog als een uitvlucht  kunnen dienen maar ook op de spaarzame momentjes dat de zon even scheen tussen  de buien werd er echt niet beter gespeeld. Koningslust probeerde de wedstrijd  naar zich toe te trekken wat ook lukte tot de rand 16 meter maar daarna was het  afgelopen want de gasten konden vooral in de eerste helft weinig gevaar  stichten. Grashoek daarentegen was niet bij machte om het spel te maken en  wachtte zijn kansjes af wat in de eerste helft ook vrij aardig lukte maar het  verzilveren was slecht. De twee riante kansen die Grashoek kreeg werden  jammerlijk verprutst.

Al  in de eerste minuut kreeg Grashoek de kans om op voorsprong te komen. Mark van  Berlo kreeg bij de 2e paal de bal uit een voorzet van Dirk van Lierop  in een excellente scoringspositie. Mark zijn inzet stuiterde via de onderkant  lat echter weer het veld in. De tweede levensgrote kans was voor Bas Gloudemans  die na een vrije trap van Mike Steeghs plotseling oog in oog met Koningslust  doelman Dennis Janssen stond en links langs de paal schoot vanaf 8 meter voor  het doel. Behalve deze twee dikke kansen kregen Mike Steeghs en Bas namens  Grashoek ook nog 2 goede kopkansen die beide te zwak en onzuiver werden ingezet  om echt gevaar op te leveren.

Koningslust probeerde in de  eerste helft het spel te maken maar kwam niet verder dan wat vrije trappen die  niets opleverde of wat corners die overdraaide tot de 45e minuut want  toen was het wel bijna raak. Een voorzet van Chris Lemmen ontregelde de gehele  Grashoek defensie maar Grashoek zwijnde doordat niemand de bal kon intikken. Bij  de 2e paal lukte het Nick Rongen nog net om de bal te onderscheppen  maar de bal was te moeilijk om hem binnen de palen te krijgen wat geheid een  doelpunt zou hebben betekend.

In  het begin van de 2e helft leek het er even op alsof beide ploegen hun  kruit voor de 2e helft bewaard hadden. Koningslust kreeg in de  46e minuut een gelijk soortige kans als Grashoek had gehad in die  andere 1e minuut maar Rob Lemmen zag Grashoekdoelman Benny van Berlo  met kunst en vliegwerk de bal uit de doelmond futselen. Een minuutje later was  het aan de andere kant bijna raak. Erwin Pijnenburg kreeg de bal geheel  vrijstaand  bij de 2e paal maar zijn schot was te zwak om  doelmam Dennis Janssen te verschalken. Een dikke 10 minuten later kreeg  diezelfde Erwin Pijnenburg weer een opgelegde kans en nu gooide hij wel al de  power die bij de vorige inzet werd gemist in de kopbal die de 1-0 opleverde voor  Grashoek.  Lang profiteerde Grashoek niet van deze voorsprong want binnen 8  minuten was het alweer gelijk. Chris Lemmen draaide zich prima vrij en  profiteerde van de geboden vrijheid door de bal links langs Benny van Berlo te  schieten die kansloos was op deze inzet.

Beide supportersgroepen die  er nu eens goed voor gingen zitten kwamen deze middag van een letterlijk koude  kermis thuis. Geen van beide ploegen kon de rust en organisatie bewaren waardoor  de laatste 20 minuten erg rommelig waren. Het spel golfde op en neer zonder dat  er echt iets werd gecreëerd. Toen daarna ook nog de hemelsluizen werden  opengetrokken was het helemaal afgelopen met het voetbal en was iedereen blij  dat scheidsrechter van Ham uit St Oedenrode na 90 minuten deze teleurstellende  derby beëindigd.